back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θετική η εισήγηση του EWG για την εκταμίευση

Διαβάστε επίσης

Το “πράσινο φως” για την εκταμίευση των επιστροφών από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, έδωσε το EuroWorking Group, μετά και την επικαιροποιημένη Έκθεση συμμόρφωσης που παρουσιάστηκε σήμερα στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, σύμφωνα με την οποία η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει εκπληρώσει το σύνολο των προαπαιτούμενων.

Εφόσον οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επικυρώσουν, την Παρασκευή, την εισήγηση του EuroWorking Group, θα ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών σε ορισμένα κοινοβούλια, όπως το γερμανικό.

Αισιόδοξος για εκταμίευση τη Δευτέρα ο Ευ. Τσακαλώτος

Την αισιοδοξία του για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, τη Δευτέρα,  εξέφρασε από την Πάτρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την «Οικονομία και την Κοινωνία μετά τα μνημόνια».

«Πριν από λίγο τελείωσε το EWG, το οποίο πήγε πολύ καλά», ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ο κ. Τσακαλώτος. Οι θεσμοί έκαναν θετική εισήγηση, και άρα είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την εκταμίευση τη Δευτέρα είπε ο κ. Τσακαλώτος. Πρόσθεσε μάλιστα, χαριτολογώντας, ότι αυτό δεν είναι καλό νέο για όλους, δεν είναι καλό νέο για αυτούς που μας είπαν ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα