back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εισβολή και κατάληψη από το ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΓΣΕΕ

Διαβάστε επίσης

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ. Στα κεντρικά γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας στην οδό Πατησίων, παραμένουν μέλη του ΠΑΜΕ που εισέβαλαν πριν από τις 10 το πρωί.

Προηγήθηκαν στη Ρόδο, σοβαρά επεισόδια στο ξενοδοχείο «Ρόδος Παλλάς» όπου προγραμματιζόταν να διεξαχθεί  το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Το ξενοδοχείο παραμένει υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα στελέχη του ΠΑΜΕ κινήθηκαν από υπόγεια σήραγγα η οποία είναι κλειστή εδώ και περίπου 15 χρόνια και περνάει κάτω από την πισίνα του ξενοδοχείου, μπήκαν στο υπογειο και από εκει εισήλθαν στο ξενοδοχείο και στο συνεδριακό χώρο!

Επεισόδια στην Ρόδο

Τα σφοδρά επεισόδια στη Ρόδο ξέσπασαν στις 3.30 τα ξημερώματα, με την ΓΣΕΕ να καταγγέλλει βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ  ξενοδοχείο όπου πρόκειται να διεξαχθεί το 37ο συνέδριο.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο τέσσερα μέλη της Διοίκησης ενώ το ΠΑΜΕ κατηγορεί της Συνομοσπονδία ότι είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου “σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους”.

Σε συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ απέδωσε τα επεισόδια ο κ.Αλέκος Περράκης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, που μίλησε στον «Αθήνα 9.84«.

“Μας απαγόρευαν την είσοδο. Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε να γίνει συνέδριο με εργοδότες. Μπήκαμε πειθαρχημένα και συγκροτημένα και μετά από αρκετή ώρα μάς επιτέθηκαν απρόκλητα”, δήλωσε, ενώ διέψευσε ότι έγινε από τους ίδιους χρήση λοστών».

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος , εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ σημειώνει ότι στο χώρο του συνεδρίου έχουν δικαίωμα να είναι μόνο σύνεδροι.

“Οι άνθρωποι του ΠΑΜΕ διέμεναν μέσα στο ξενοδοχείο. Σε 66 σύνεδρους του ΠΑΜΕ τους είχαμε νοικιάσει δωμάτια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και διέμεναν μέσα. Η εισβολή δεν έγινε από αυτούς τους ανθρώπους”. αναφέρει σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Καθαρή έξοδος” του “Αθήνα 9.84“. Όπως λέει : “Η εισβολή έγινε από μέλη της παράταξης αυτής και του κόμματος του συγκεκριμένου το οποίο είναι βραχίωνας της παράταξης. Έγινε στις 3.30 τα ξημερώματα από ανθρώπους που δεν είναι σύνεδροι. Μπήκαν μέσα, έσπασαν πόρτες, τζαμαρίες, εισέβαλαν στο χώρο. Κρατούσαν στα χέρια τους σιδερολοστούς”.

Παρέμβαση του ΚΚΕ- Βολές κατά της Ν.Δ

Αιχμές κατά της Ν.Δ εξαπολύει το ΚΚΕ με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

“Τα στελέχη της ΝΔ στη ΓΣΕΕ με χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ και προσωπικά στο Γενικό Γραμματέα του προσπαθούν να καλύψουν αυτό που ξέρουν όλοι οι εργαζόμενοι, ότι αποτελούν και αυτά τη συνδικαλιστική μαφία στο εργατικό κίνημα. Αντικομμουνισμός, εργοδοτικός συνδικαλισμός και τσάκισμα του εργατικού κινήματος γιατί αυτό απαιτεί το κεφάλαιο, είναι η “υπεύθυνη διακυβέρνηση” της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Λογαριάζει κι αυτός χωρίς τον ξενοδόχο”.

Το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει την επίθεση

‘Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα τραμπούκικη επίθεση του ΠΑΜΕ με σκοπό τη ματαίωση του Συνεδρίου και το διορισμό από τα δικαστήρια Διοίκησης της ΓΣΕΕ” αναφέρει σε δήλωση η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη στο ΚΙΝΑΛ.

“Ως Κίνημα Αλλαγής είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να συμβούν έκτροπα. Είχαμε ζητήσει από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Γεροβασίλη να προστατεύσει τις θεσμικές λειτουργίες του Συνεδρίου και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων. Δυστυχώς, όχι μόνο αδιαφόρησαν, αλλά ως φαίνεται συνειδητά ευνοούν τα σχέδια διάλυσης της ΓΣΕΕ. Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, έστω και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην κυριαρχήσει η βία και ο τραμπουκισμός στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας”.

Αντιπαράθεση διαρκείας

Υπενθυμίζεται ότι το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ είχε αναβληθεί  και είχε μετατεθεί για σήμερα 4.4  καθώς η ένταση μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων έλαβε διαστάσεις βεντέτας με πινελιές πολιτικής κόντρας που μπορούν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ είχαν σημειωθεί έντονες αντεγκλήσεις και προπηλακισμοί μεταξύ συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και στελεχών της πλειοψηφίας.

Το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα αλλά ανεβλήθη λόγω της σύγκρουσης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα