Search

Μυρσίνη Ζορμπά στον Αθήνα 9.84: «Χάρτινα βέλη κατά του ΚΑΣ οι αντιδράσεις για την γνωμοδότηση σχετικά με την κήρυξη μέρους του Πειραιά, ως αρχαιολογικού χώρου»

686

Χάρτινα βέλη εναντίον του ΚΑΣ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις για τη γνωμοδότησή του, που αφορά την κήρυξη μέρους του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου, η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά μιλώντας στον Άρη Τόλιο και τη «Στάση των Δύο».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Μετά το κλείσιμο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου έχουμε βγάλει σε διαβούλευση το νέο Οργανισμό Βιβλίου και Πολιτισμού που θα αντικαταστήσει τον παλιό ΕΚΕΒΙ.

ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΚΕΒΙ

«Ηταν βίαιη και άδικη η απόφαση του τότε υπουργού πολιτισμού κ. Τζαβάρα . Ο νέος Οργανισμός, έχει θωρακιστεί με οικονομολόγους, νομικούς, που θα μπορούν να λύνουν τα διαρθρωτικά προβλήματα Θα είναι πολύ λειτουργικό σχήμα. Προωθώντας την ανάγνωση, προωθείς το βιβλίο όχι μόνο ως μορφωτικό προϊόν ,αλλά και ως αναπτυξιακό.

Σε ερώτηση για τις αποφάσεις του ΚΑΣ ,που έχουν γίνει διεθνές αφήγημα χαρακτήρισε χάρτινα βέλη τις αντιδράσεις για τη γνωμοδότησή του , σχετικά με την κήρυξη μέρους του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου. «Το ΚΑΣ, είναι πολύ σοβαρό υπερκομματικό όργανο . Η ΝΔ έχει κάνει μεγάλο ατόπημα και πρέπει να ανακαλέσει. Όταν έχουμε master plan δεν είναι δυνατόν, να μην κάνουμε οριοθέτηση και κήρυξη αρχαιολογικού χώρου . Ο Πειραιάς είναι το αρχαιότερο λιμάνι της Μεσογείου» τόνισε η κυρία Ζορμπά.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

«Ο θόρυβος που προκλήθηκε και με το Ελληνικό έπεσε στο κενό. Οι διαδικασίες δεν καθυστέρησαν. Είναι δυνατόν να μην μπορούμε ως Νεοέλληνες την ταυτοτητά μας να την συνδυάσουμε με την κληρονομιά και την ανάπτυξη? Αυτό το θεωρώ μεγάλο έλλειμμα σε όσους το συζητούν» είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός Πολιτισμού.
Ερωτηθείσα για την ανάδειξη και αξιοποίηση μεγάλων έργων και αρχαιολογικού πλούτου ,κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και εάν αυτό σημαίνει ανυπαρξία πολιτικής βούλησης σήμερα η κυρία Ζορμπά έκανε λόγο για θόρυβο εκ του μηδενός.
«Το Ελληνικό δεν είναι δικό μας πρόβλημα ,ούτε καμία από τις άλλες μεγάλες επενδύσεις. Μίλησα με τον κ. Μώραλη και κατανοώ τις ανησυχίες ,αλλά ας έχουμε εμπιστοσύνη και σε ένα όργανο που λειτουργεί με αντικειμενικότητα και με σαφή κατεύθυνση. Δεν είναι εμπόδιο το ΚΑΣ ,είναι μια εγγύηση ,μια ασφάλεια για όλους μας. Δεν μπορεί τη μια στιγμή να κοπτόμαστε για τον πατριωτισμό και την αρχαία ταυτότητά μας και την άλλη στιγμή να είμαστε έτοιμοι να τα απεμπολίσουμε» υπογράμμισε η ΥΠΠΟ. Η κ. Ζορμπά είπε ,ότι δεν έχει δει ακόμα τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τον Πειραιά ,αλλά έχει εμπιστοσύνη στο Συμβούλιο , επισημαίνοντας ότι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν για ξενοδοχεία και Mall συζητιώνται ευρύτερα και επ αυτών έχουν άποψη και οι εμπορικοί Σύλλογοι.

Σε παρατήρηση ότι προσφεύγουν στο ΣτΕ ο Δήμος ,Τεχνικά Επιμελητήρια ,Κινήσεις Πολιτών η Μυρσίνη Ζορμπά μίλησε για βιασύνη . «Βιάζονται . Έχουν κηρύξει την προεκλογική περίοδο πριν την ώρα της .Πριν από δεκαπέντε ημέρες είχε ξεκινήσει μια τερατώδης φημολογία. Συζήτησα με τον κ. Μώραλη και έλαβε πολλές εξηγήσεις. Στο Δημοτικό Συμβούλιο πήγε η επικεφαλής Αρχαιολόγος Εφορίας Πειραιά και εξήγησε τα πάντα με χάρτες» σημείωσε.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Είμαι πολύ κοντά στην πρωτοβουλία » ΓΕΦΥΡΑ» . Ο προοδευτικός χώρος πρέπει να βρεί ένα τρόπο ενοποίησης και διαλόγου».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και την υπόθεση, που αφορά το άνοιγμα των λογαριασμών του σημείωσε ότι είναι κάτι που την κάνει να αισθάνεται άσχημα, γιατί έχει συνεργαστεί μαζί του και πρόσθεσε ότι « δεν πρέπει να προδικάζονται πράγματα ούτε να γίνονται επιθέσεις».

 

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *