back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρόδος: Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει βίαιη εισβολή με τέσσερις τραυματίες- ΠΑΜΕ: “θεατρινισμοί” και “μαφιόζικα σχέδια”

Διαβάστε επίσης

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ – μη συνέδρων – στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο τέσσερα μέλη της Διοίκησης.  Όπως έγινε γνωστό τα στελέχη της ΓΣΕΕ τα οποία τραυματίστηκαν είναι : Νίκος Κιουτσουκης γγ ΓΣΕΕ, Μάκης Θεοχάρης μέλος Δοίκησης ΓΣΕΕ,  Γιώργος Μαλέας πρόεδρος ΕΚ Καστοριάς και ένας ακόμη σύνεδρος.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνησης και την ηγεσίας της ΕΛΑΣ, “που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής. Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου”.

Σημειώνεται ότι ο χώρος του συνεδρίου βρίσκεται υπό κατάληψη από στελέχη του ΠΑΜΕ, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιείται, παράλληλα έξω από το συνεδριακό κέντρο.

Μετά τα γεγονότα αυτά, το συνέδριο είναι πιθανόν να “τιναχτεί στον αέρα” για δεύτερη φορά.

Βίντεο των επεισοδίων το οποίο ανάρτησε η ΓΣΕΕ στην ιστοσελίδα της

Η απάντηση του ΠΑΜΕ

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ αναφέρεται σε “μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους”.

Αναφορικά με το θέμα των τραυματισμών το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρεται σε : “θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις”.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση για τους τραυματίες:  η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει είναι αίματος και αλκοτέστ. Το ΠΑΜΕ επίσης χαρακτηρίζει ως “πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων” την απαγόρευση εισόδου στα ΜΜΕ.

Σε συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ απέδωσε τα επεισόδια ο κ.Αλέκος Περράκης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, που μίλησε στον “Αθήνα 9.84“.

“Μας απαγόρευαν την είσοδο. Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε να γίνει συνέδριο με εργοδότες. Μπήκαμε πειθαρχημένα και συγκροτημένα και μετά από αρκετή ώρα μάς επιτέθηκαν απρόκλητα”, δήλωσε, ενώ διέψευσε ότι έγινε από τους ίδιους χρήση λοστών”.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ σημειώνει ότι στον χώρο του συνεδρίου έχουν δικαίωμα να είναι μόνο σύνεδροι.

“Οι άνθρωποι του ΠΑΜΕ διέμεναν μέσα στο ξενοδοχείο. Σε 66 σύνεδρους του ΠΑΜΕ τους είχαμε νοικιάσει δωμάτια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και διέμεναν μέσα. Η εισβολή δεν έγινε από αυτούς τους ανθρώπους”  είπε σε συνέντευξή του στον “Αθήνα 9.84“.

“Η εισβολή έγινε από μέλη της παράταξης αυτής και του κόμματος του συγκεκριμένου το οποίο είναι βραχίονας της παράταξης. Έγινε στις 3.30 τα ξημερώματα από ανθρώπους που δεν είναι σύνεδροι. Μπήκανε μέσα, έσασαν πόρτες, τζαμαρίες, εισέβαλαν στο χώρο. Κρατούσαν στα χέρια τους σιδερολοστούς”

Ο κ. Καραγεωργόπουλος μίλησε στην εκπομπή “Καθαρή έξοδος” και σε ερώτηση για την ύπαρξη “μπράβων”  είπε ότι το ξενοδοχείο για να διαφυλάξει την περιουσία του, μετά και τα γεγονότα της Καλαμάτας, προσέλαβε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για να μπορέσει να διαφυλάξει την περιουσία του. “Τώρα αν οι συνάδερφοι που απασχολούνται σε εταιρείες σεκιούριτι χαρακτηρίζονται ως μπράβοι, οι εργαζόμενοι των 600 ευρώ, τι να πω. Οι άνθρωποι που ανέφερα εισέβαλαν μέσα, έχουμε τέσσερα στελέχη δικά μας τα οποία βρίσκονται στο νοσοκομείο χτυπημένα, μεταξύ των οποίων και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας ο κ.Κουτσούκης”.

Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ

Να μην μπαίνουν εμπόδια στην κάλυψη του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, σημειώνει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει την απόφαση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ να εμποδίσει την απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας στη Ρόδο από δημοσιογράφους.

Η ενημέρωση των πολιτών για τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις αποφάσεις του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου της χώρας είναι υποχρέωση”

Σε εξέλιξη έντονη αντιπαράθεση

Υπενθυμίζεται ότι το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ είχε αναβληθεί  και είχε μετατεθεί για σήμερα 4.4  καθώς η ένταση μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων έλαβε διαστάσεις βεντέτας με πινελιές πολιτικής κόντρας που μπορούν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ είχαν σημειωθεί έντονες αντεγκλήσεις και προπηλακισμοί μεταξύ συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και στελεχών της πλειοψηφίας.

Το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα αλλά ανεβλήθη λόγω της σύγκρουσης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Δημήτρης Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα