back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Γ. Καμίνη με τα μέλη του Δικτύου Πόλεων για το Προσφυγικό

Διαβάστε επίσης

Tα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για το Προσφυγικό υποδέχεται σήμερα Πέμπτη , (13:30), ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων (Μαιζώνος 45 Μεταξουργείο).

Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστούν οι δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τον 1ο χρόνο λειτουργίας καθώς και τα επόμενα βήματα για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Δικτύου Πόλεων για το Προσφυγικό στο μέλλον. Τα μέλη του δικτύου αποτελούνται από 13 πόλεις της χώρας, που θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο δημάρχων και αντιδημάρχων.

Το Δίκτυο Πόλεων για το Προσφυγικό ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 βάσει υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δήμων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετέχουν ήδη 13 δήμοι της χώρας (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Ηρακλείου Κρήτης, Λαρισαίων, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Τρικκαίων, Τρίπολης, Λεβαδέων, Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, Τήλου και Αγίου Δημητρίου Αττικής). Στόχος του, η θέσπιση ενός μηχανισμού που θα λειτουργήσει ως κόμβος διαβούλευσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, ενθάρρυνσης συμπράξεων και προώθησης συντονισμένων δράσεων για την ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών στη ζωή των πόλεων. Ο πρώτος κύκλος δράσεων υλοποιείται από το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR), που λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον συντονισμό του Athens Partnership. Η υλοποίηση γίνεται σε συνεργασία με την International Rescue Committee (IRC) και την υποστήριξη της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα