back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Βολές» Μαξίμου κατά ΝΔ: «Δεν θέλει έλεγχο στις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές των στελεχών της»

Διαβάστε επίσης

Επίθεση κατά της ΝΔ εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την καταψήφιση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τροπολογίας για την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου, κατά τον έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» από τα αρμόδια όργανα.

“Η Νέα Δημοκρατία σήμερα καταψήφισε την άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου για τους υπόχρεους δήλωσης πόθεν έσχες”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει: “Δεν θέλει δηλαδή όταν η αρμόδια Επιτροπή ελέγχει το πόθεν έσχες κάποιου πολιτικού προσώπου, ο έλεγχος να επεκτείνεται αυτομάτως και σε τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές. Ποιος ξέρει τι φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η ΝΔ εξελίσσεται. Την προηγούμενη φορά σε αντίστοιχη συζήτηση για τη συμμετοχή αιρετών σε offshore, η ΝΔ το είχε βάλει στα πόδια και δεν είχε ψηφίσει καν».

«Αφού όμως σήμερα καταψήφισε χωρίς αιδώ, περιμένουμε να εξηγήσει τι ακριβώς φοβάται και δε θέλει έλεγχο στις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές των στελεχών της”, καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Τζανακόπουλο, καθιστά υποχρεωτική την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες». Αφορά το πολιτικό προσωπικό και τα συνδεόμενα με αυτό πρόσωπα που ελέγχονται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η τροπολογία καταψηφίστηκε από ΝΔ και ΧΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα