back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από την Ευρωλίγκα

Διαβάστε επίσης

Η Ζαλγκίρις Κάουνας κέρδισε 86-93 τη Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που σημαίνει πως αποκλείστηκε από την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός.

Η Ζαλγκίρις ήταν ανώτερη στο παιχνίδι, δεν έχασε σε καμία στιγμή το προβάδισμα και παρά τα… ξεσπάσματα των Μαδριλένων κράτησε τον έλεγχο και έφτασε σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Η ομάδα του Κάουνας πήρε τη νίκη και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική διάρκεια. Κι αυτό γιατί με τη νίκη της ανέβηκε στο 15-15 και πήρε την πρόκριση για την οκτάδα, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό, που είχε δύο ήττες από τους Λιθουανούς.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπό από τα πρώτα λεπτά. Η Ζαλγκίρις ήταν ανταγωνιστική και σε κανένα σημείο δεν επέτρεψε στους παίκτες του Λάσο να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ισπανική ομάδα στο +2 (27-25). Η συνέχεια, ομως, άνηκε εξ ολοκλήρου στην Ζαλγκίρις.

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους κυριάρχησε, χάρη στην άμυνά της και με τον Ντέιβις σημείο αναφοράς έφερε τη διαφορά στους 9 πόντους (37-46).

Το σκηνικό έμεινε ίδιο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Ζαλγκίρις βρήκε λύσεις από Ουόλτερς και Ουόκαπ και αυτό την βοήθησε ώστε να αυξήσει το προβάδισμά της (45-61, 27′). Η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση και με τον Ταβάρες μείωσε σε 60-66 στο τέλος του δεκαλέπτου. Το ντέρμπι κράτησε μέχρι το φινάλε.

Η Ρεάλ είχε επανέλθει για τα καλά στο παιχνίδι και μείωσε σε απόσταση… βολής (79-80, 38′). Ντέιβις και Βέστερμαν, όμως, με δικά τους καλάθια έφεραν την Ζαλγκίρις σε θέση ισχύος (83-88, 39′).

Η Ρεάλ δεν μπορούσε να μαζέψει εκ νέου την κατάσταση και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Κάουνας να πανηγυρίζει τη νίκη και μαζί την σπουδαία πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 37-46, 60-66, 86-93.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα