back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αποστολάκης στον Αμερικανό Πρέσβη: Το F- 35 πιθανόν το νέο αεροσκάφος για την Πολεμική μας Αεροπορία

Διαβάστε επίσης

«Εμείς εκτός από τα F-16 αναζητούμε το καινούριο μαχητικό αεροπλάνο της Ελλάδας», είπε ο ΥΕΘΑ Β. Αποστολάκης  στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάϊατ, που παρακολούθησαν την τελική φάση της πολυεθνικής άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΧ 2019».

Έτσι ο Β. Αποστολάκης «φωτογράφισε» το υπερσύγχρονο αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35 ΣΤΕΛΘ των ΗΠΑ, που πιθανόν να κάλυψη τις μελλοντικές επιχειρησιακές ανάγκες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ, δήλωσε ότι είναι ευχαρίστηση του, που βρίσκεται στον Ηνίοχο, ενώ έδωσε συγχαρητήρια για την παρουσία των δυνάμεων των κρατών που συμμετείχαν στην άσκηση. Στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2019» συμμετέχουν 77 σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, τη Ιταλία, το Ισραήλ και την Βρετανία.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας , στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

⦁ Τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και η Ανατολική Μεσόγειος είναι περιοχές μεγάλης στρατηγικής σημασίας, χαρακτηριζόμενες από ευρύ φάσμα προκλήσεων ασφαλείας.

⦁ Οι πολυμερείς αμυντικές συνεργασίας συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων ασφαλείας σε διεθνές επίπεδο.

⦁ Η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας, διαδραματίζει ένα ρόλο κλειδί στην προώθηση διεθνών αμυντικών συνεργασιών και πρωτοβουλιών.

⦁ Η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» παρέχει τη δυνατότητα διεθνούς ρεαλιστικής αεροπορικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε διακλαδικό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο η επιτευχθείσα διάδραση και συνεργασία συμβάλλουν, πέραν του προφανούς επιχειρησιακού οφέλους στον αμυντικό τομέα, και στην ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα