back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίθεση αγνώστων εναντίον λιμενικών στα Εξάρχεια – Δύο τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Επίθεση με τραυματίες λιμενικούς από αγνώστους στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα επτά ανδρών του λιμενικού συνοδεύοντας εισαγγελέα μετέβησαν μετά τις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσσού, σε υπό κατάληψη κτίριο που μένουν αλλοδαποί προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα για υπόθεση ναρκωτικών.

Εξερχόμενοι έγιναν αντιληπτοί από ομάδα περίπου 30 ατόμων, οι οποίοι – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- επιτέθηκαν στον εισαγγελέα και σε δύο λιμενικούς, τραυματίζοντας τον έναν με μαχαίρι στο πόδι, άρπαξαν τα τσαντάκια τους που περιείχαν τα υπηρεσιακά τους περίστροφα κι εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στη ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τους.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.

Κατά την έρευνα στο σπίτι συνελήφθησαν δύο γυναίκες, ενώ εντοπίστηκε 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης και ένα όπλο. Οι λιμενικοί οδηγήθηκαν στα Εξάρχεια μετά από σύλληψη το μεσημέρι ενός Ιρακινού στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος έφερε πάνω του 200 γραμμάρια χασίς.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Βραδινές ώρες χθες 04/04/2019, κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ (08) στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, μετέβη σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου διενεργήσει έρευνα αναφορικά με υπόθεση ναρκωτικών ουσιών η οποία ήταν σε εξέλιξη.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τον Εισαγγελικό Λειτουργό εξερχόμενα από την ως άνω οικία και ενώ είχαν συλλάβει δύο (02) γυναίκες, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο Εισαγγελικός Λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ήταν να τραυματιστούν δύο (02) από τα στελέχη του, ενώ κατά την διάρκεια της εμπλοκής αφαιρέθηκαν από αυτούς τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό, μία δε εκ των δύο (02) γυναικών που είχαν συλληφθεί διέφυγε.

Τα ανωτέρω στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενα.

Στην οικία που διενεργήθηκε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ζυγαριά ακριβείας.

Τέλος σημειώνεται ότι κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα