back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ερευνητικά προγράμματα φοιτητών του ΕΜΠ στο Athens Science Festival

Διαβάστε επίσης

Φοιτητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου παρουσιάζουν τις ερευνητικές του πρωτοβουλίες στην Τεχνόπολη.

Ο σύλλογος EUROAVIA Athens του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρουσιάζει τις δράσεις του στο πλαίσιο του Athens Science Festival και εκθέτει το αεροπλάνο που συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό αεροναυπηγικής Air Cargo Challenge 2017, όπου και διακρίθηκε.

“Το αεροπλάνο είναι μη επανδρωμένο και τηλεκατευθυνόμενο και συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, το Air Cargo Challenge που έχει στόχο τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή εξ’ολοκλήρου από φοιτητές ενός τέτοιου αεροπλάνου με στόχο της ανύψωση του μέγιστου δυνατού βάρους έξτρα φορτίου και τη διάνυση συγκεκριμένης διαδρομής, ένα χιλιόμετρο πχ, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο” λέει η κα Αθηνά Μπράιτ από το σύλλογο φοιτητών αεροδιαστημικής στον “Αθήνα 9.84” και την εκπομπή της Έλενας Χατζηιωάννου .

“Έχουμε και έναν πιλότο έμπειρο επαγγελματία που χειρίζεται το αεροπλάνο. Σίγουρα ένα μικρό παιδί το διάστημα το γοητεύει. Και σίγουρα και εμείς και όλα τα παιδιά που δουλεύουν στην ομάδα και είναι μέλη, σίγουρα έχουν παρόμοια όνειρα, τους αρέσουν τα αεροπλάνα, αλλά η ομάδα υπάρχει από το 2006 στο ΕΜΠ. Δεν το ξεκινήσαμε εμείς, απλά πλέον είναι πιο γνωστή η ομάδα, έχουμε “ανοίξει” παραπάνω το πρότζεκτ”.

Μονοθέσιο αγωνιστικό

H oμάδα prom racing βρίσκεται στο athens science festival εκθέτοντας το μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητό της τύπου formula student το οποίο έτρεξε σε διαγωνισμούς της Αυστρίας και Ουγγαρίας και κατέκτησε 4 βραβεία, 2 δεύτερες και 2 τρίτες θέσεις.

“Γενικά το αυτοκίνητο πιάνει αρκετά μεγάλες ταχύτητες ωστόσο εμείς ενδιαφερόμαστε για τη γρήγορη επιτάχυνσή του καθώς οι πίστες στις οποίες τρέχουμε ευρωπαϊκά έχουν αρκετές στροφές οπότε θέλουμε γρήγορο φρενάρισμα και γρήγορη εκ νέου επιτάχυνση”σημειώνει η κα Μαρία Χρήστου φοιτήτρια ΕΜΠ από την ομάδα formula student στην εκπομπή RADIOCITY.

“Η ομάδα prom racing του ΕΜΠ μελετάμε απ’ το μηδέν το αυτοκίνητο, το σχεδιάζουμε στη συνέχεια και μετά το κατασκευάζουμε και φέτος είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, είχαμε επιδόσεις ρεκόρ για την ομάδα. Και ο οδηγός και όλοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα είναι φοιτητές. Είχαμε 4 οδηγούς οι περισσότεροι μηχανολόγοι, οι δυο κύριοι ήταν φοιτητές αλλά και πάρα πολύ καλοί cartίστες, δηλαδή είχαν εμπειρία. Γενικά η αλήθεια είναι ότι ένα μονοθέσιο στην Τεχνόπολη, τραβάει το μάτι. Είναι ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ και οι επισκέψεις είναι αρκετές”

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα