back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εθνικές εκλογές ακόμη και αύριο, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εθνικές εκλογές ακόμη και αύριο, όπως είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι “κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα που περνάει, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα”.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπηρέτησε με πολύ μεγάλη συνέπεια «διχαστικές λογικές που τροφοδότησαν με δηλητήριο την πολιτική ζωή» και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος, εφόσον τον εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, “θα είναι την επόμενη ημέρα πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και των συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν το ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Βόρεια Μακεδονία αμφισβήτησε την επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα περί ενίσχυσης των ελληνικών επενδύσεων στα Βαλκάνια, υποστηρίζοντας στην ουσία ότι η δική του πολιτική τις υπονόμευσε.

“Με τα δικά του τερτίπια και του κ.Βαρουφάκη ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Η υποχρέωση στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση ήταν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες όλες τις βαλκανικές τους θυγατρικές.

Σε ποιους τις πούλησαν; Στους Αυστριακούς και στους Γερμανούς, στους βασικούς μας ανταγωνιστές στα Βαλκάνια”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επέμεινε και στην εκτίμησή του περί “ανταλλαγής του Μακεδονικού με τις συντάξεις”, λέγοντας ότι δεν έχει καμία αμφιβολία γι αυτό” και ότι “στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “ο κ. Τσίπρας κομματικά δεν θα είναι και δεν μπορεί να είναι στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων”, σε αντίθεση με τη ΝΔ.

Υπεραμύνθηκε μάλιστα της πολύ καλής σχέσης που διατηρεί με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “την επόμενη μέρα θα πρέπει να διαπραγματευτώ με τον κ. Weber τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και μία καλή σχέση θα βοηθήσει σε αυτό”.

Διαφοροποιήθηκε πάντως πλήρως από την άποψη Βέμπερ για την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, λέγοντας: “Θεωρώ ότι είναι μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις της Ευρώπης. Πρέπει επομένως να αναζητήσουμε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με την Τουρκία. Η άμεση διακοπή όμως των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα με βρει αντίθετο”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική και στην Φώφη Γεννηματά για την φράση της περί του κινδύνου παλινόρθωσης της δεξιάς. “Η παλινόρθωση της δεξιάς ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο σαν και εμένα, μού ακούγεται ένα σύνθημα ολίγον κούφιο, ολίγον παρωχημένο, ίσως βγαλμένο από μια ρετρό αντίληψη για την πολιτική”, υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτεσης.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν βλέπει «κανένα περιθώριο συμπόρευσης, συνεργασίας με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ σε κανένα απολύτως επίπεδο».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη αυτό που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μετά τις εκλογές «είναι να μην οδηγηθεί ο τόπος σε νέα εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική».

«Διότι αυτό θα σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, κατά πάσα πιθανότητα μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας που δεν την χρειάζεται η χώρα και θα σημαίνει επίσης ότι σε αυτό το ενδεχόμενο το δεύτερο κόμμα -εφόσον είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα- θα ξαναμπεί στο παιχνίδι της συζήτησης», εξήγησε και θέτοντας ο ίδιος το ερώτημα εάν σε αυτή τη συζήτηση βάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Σας απαντώ ευθέως ότι τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του μορφή έτσι όπως τον ξέρουμε με αυτά τα οποία λέει, όχι.

Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους. Δεν το λέω γιατί έχουμε μια διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, το λέω γιατί έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο, τη συντήρηση, την άσκηση της εξουσίας. Και στο κάτω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο δοκιμάστηκε 4 χρόνια στην εξουσία.

Ο κ. Τσίπρας είναι ο μνημονιακότερος των μνημονιακών πρωθυπουργών και εκτιμώ ότι στην κάλπη θα υποστεί μια σφοδρή αποδοκιμασία»

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα