back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Περιδιάβαση στον Διεθνή Τύπο

Διαβάστε επίσης

Η 12μηνη “ευέλικτη” χρονική παράταση για το Brexit που φαίνεται να δίνει η Ε.Ε προς το Λονδίνο προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο είναι ένα από τα βασικά θέματα στον διεθνή Τύπο.

Στη Βρετανία:
Στο Γουεστμίνστερ, η Daily Telegraph αντιλαμβάνεται ότι η Τερέζα Μέι βρίσκεται υπό πίεση να δώσει την ευκαιρία στους βουλευτές να ψηφίσουν για το ενδεχόμενο ενός ακόμα δημοψηφίσματος ως αποτέλεσμα των διακομματικών συνομιλιών, που έχουν στόσο να αρθεί το αδιέξοδο γύρω από το Brexit. Ισχυρίζεται ότι οι υπουργοί έχουν συζητήσει την επιλογή να περιληφθεί και ένα νέο δημοψήφισμα σε μια σειρά ενδεικτικών ψηφοφοριών που θα διεξαχθούν αν το Εργατικό κόμμα και οι Τόρις αποτύχουν να καταλήξουν σε μια συναινετική λύση. Πάντως ο συντηρητικός βουλευτής, Νάιτζελ Έβανς φέρεται να λέει ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να εξαντλήσει και την ελάχιστη αξιοπιστία που έχει απομείνει για τη Μέι.
Από την πλευρά τους οι Financial Times εκτιμούν ότι ακόμα και αν η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν καταλήξουν σε συμφωνία δεν ειναι και βέβαιο ότι οι βουλευτές θα την εγκρίνουν. Το πρόβλημα όπως το “βλέπει” η εφημερίδα είναι ότι ένας συμβιβασμός γύρω απο μια συμφωνία για το Brexit θα είναι “πολύ ήπιος” για τους ευρωσκεπτικιστές, ενώ αν δεν περιλαμβάνει πρόταση για ένα ακόμα δημοψήφισμα θα φανεί “πολύ σκληρός” για κάποιους βουλευτές των Εργατικών. Ο αριθμός των εν δυνάμει ανταρτών και στις δυο πλευρές, αναφέρουν οι FT σημαίνει ότι “η βουλευτική αριθμητική δεν μπορεί να ληφθεί ως δεδομένη”.
Στο μεταξύ, οι Times αναφέρουν ότι ένας αριθμός υπουργών σχεδιάζουν να εμποδίσουν την πρωθυπουργό να συμφωνήσει σε μια μακρά χρονική επέκταση του Brexit. Αναφέρει ότι κάποιοι φοβούνται ότι η κα Μέι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια καθυστέρηση της διαδικασίας που ενδεχομένως να κρατήσει έως και ένα χρόνο. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι υπουργοί που στηρίζουν το Brexit έχουν πραγματοποιήσει ήδη δύο ιδιωτικές συναντήσεις στη διάρκεια των οποίων συζήτησαν τακτικές. Ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας, Όλιβερ Ράϊτ εξηγεί γιατί το αδιέξοδο γύρω από το Brexit μπορεί να διαρκέσει μήνες. Αναφέρει ότι υπάρχει βαθιά απαισιοδοξία ότι οι συνομιλίες Τόρις και Εργατικών θα μπορούσαν να καταλήξουν τελικά σε συμφωνία. Ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου θα υπάρξει διορισμός νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάτι που όμως θα αργήσει πολύ. Επομένως θα καθυστερήσουν αρκετά οι διαπραγματεύσεις. Αυτό σημαίνει, κατά τον ίδιο ότι “τώρα παρακολουθούμε μια…καθυστέρηση του Brexit που θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες”.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ προτείνει να δοθεί στο Ηνωμένο Βασιλειο 12μηνη “ευέλικτη” χρονική παράταση για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή. Σύμφωνα με το BBC το σχέδιο του θα μπορούσε να επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει νωρίτερα αν το κοινοβούλιο εγκρίνει τη συμφωνία, αλλά θα χρειαστεί την έγκριση των Ευρωπαίων ηγετών στο Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας. Στο μεταξύ, οι “τεχνικές συνομιλίες” μεταξύ Εργατικών και Συντηρητικών ήταν “παραγωγικές” χθες και θα συνεχιστούν και σήμερα.
Για Ευρωεκλογές:
«Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στρέφουν το βλέμμα στην περίοδο μετά τις ευρωεκλογές: Οι προκλήσεις είναι έντονες» αναφέρει σε άρθρο της με τίτλο «Αρνητικές προοπτικές» η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφορικά με τη συνεδρίαση των υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή στο Βουκουρέστι. Η εφημερίδα σημειώνει: «Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ρίχνουν τη σκιά τους – ακόμη και στους υπ. Οικονομικών. Την Παρασκευή συνέρχονται στο Βουκουρέστι και για πρώτη φορά θα ρίξουν μια ματιά στην επομένη των ευρωεκλογών. Οι προοπτικές για την επόμενη νομοθετική περίοδο δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστες. Η ΕΕ αντιμετωπίζει τεράστιες ‘οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις’ και δεν είναι ιδιαιτέρως καλά προετοιμασμένη, προειδοποίησε η Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή της ΕΕ σε έγγραφο εργασίας, που έχει στη διάθεσή της η Ηandelsblatt.
Η επιτροπή αυτή συναποτελείται από υψηλόβαθμος εκπροσώπους των υπ. Οικονομικών, κεντρικών τραπεζών και της Κομισιόν. ‘H διεθνής οικονομική και πολιτική κατάσταση εμφανίζεται πιο δύσκολη από ό,τι την τελευταία πενταετία’ αναφέρει το έγγραφο. Εκτός από τις ‘εμπορικές και γεωπολιτικές εντάσεις’ θα πρέπει να ξεπεραστούν και οι συνέπειες του Brexit. H ψηφιοποίηση φέρνει όχι μόνο ευκαιρίες αλλά και κινδύνους. Η κλιματική αλλαγή έχει αναχθεί σε ‘επείγουσα ανησυχία’ και απαιτεί ‘κατάλληλες προσαρμογές’ που θα μπορούσαν να συνδεθούν με ‘υψηλά κοινωνικά, οικονομικά και χρηματοπιστωτικά κόστη’».
Σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται η Handelsblatt, και οι συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί δέκα χρόνια μετά. Στο έγγραφο επισημαίνονται οι αδυναμίες του τραπεζικού τομέα, η υψηλή ανεργία και τα υψηλά χρέη δημοσίου και πολιτών σε ορισμένα κράτη-μέλη. Σε αυτά προστίθενται, βάσει του εγγράφου, η αρνητική δημογραφική εξέλιξη και η μείωση της παραγωγικότητας. Όπως επισημαίνει η Handelslblatt σε παρόμοια συμπεράσματα καταλήγει και σχετική ανάλυση του Ινστιτούτου Bruegel που έγινε για τους υπ. Οικονομικών. Το Bruegel, όπως αναφέρει η Handelsblatt, επισημαίνει επίσης την αργή αύξηση της παραγωγικότητας και της καινοτομίας, τις ελλιπείς δαπάνες για έρευνα στην Ευρώπη έναντι των ΗΠΑ αλλά και τον διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των κρατών μελών.
Τόσο το έγγραφο της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής της ΕΕ όσο και η ανάλυση του Bruegel εστιάζουν επίσης στις μελλοντικές προοπτικές και κάνουν προτάσεις αναφορικά με τις οικονομικοπολιτικές προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν. «Για παράδειγμα τόσο η Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή συνιστούν την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης» γράφει η HB, ενώ σε μείζον θέμα ανάγουν επίσης το ζήτημα της φορολογικής πολιτικής. Σε αντίθεση με την πρώτη, το Bruegel εστιάζει στην «ελλιπή οικονομική σύγκλιση» των μελλοντικά 27 χωρών της Ευρώπης και αναφέρει παρά το ότι χώρες της ανατολικής Ευρώπης που εισήλθαν στην ΕΕ το 2004 γρήγορα ανέκαμψαν, άλλες νοτιοευρωπαϊκές χώρες έκαναν βήματα πίσω. Το Bruegel προειδοποιεί επίσης, γράφει η HB, ότι τα προβλήματα της Γαλλίας και της Ιταλίας επηρεάζουν και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Ειδικότερα για την ευρωζώνη το ινστιτούτο θεωρεί ότι πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει μεταρρυθμίσεις και ότι ένα χρήσιμο εργαλείο προς αυτό θα ήταν η θέσπιση ενδεχομένως ενός «προϋπολογισμού της ευρωζώνης». Το δημοσίευμα κλείνοντας αναφέρεται ειδικότερα στην Ελλάδα, μιας και θα απασχολήσει και στο Βουκουρέστι τους υπ. Οικονομικών: «Το Eurogroup μετά από κάποιες καθυστερήσεις είναι έτοιμο να παράσχει νέα βοήθεια στην Ελλάδα ύψους 970 εκατομ. ευρώ. Πρόκειται για κέρδη κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα. Η Ελλάδα έπρεπε να εκπληρώσει διάφορα προαπαιτούμενα. Μεταξύ άλλων η ευρωζώνη απαίτησε να διευθετηθούν πιο γρήγορα και πιο συστηματικά απαιτήσεις έναντι ενυπόθηκων οφειλετών. Στόχος είναι να μειωθούν τα επισφαλή δάνεια στους τραπεζικούς ισολογισμούς. Μέχρι την εκταμίευση του ποσού θα περάσουν μερικές εβδομάδες, καθώς τα εθνικά κοινοβούλια, συμπεριλαμβανομένου και του γερμανικού, πρέπει να δώσουν προηγουμένως την συγκατάθεσή τους».
Τις επικείμενες ευρωεκλογές σχολιάζει και η αυστριακή εφημερίδα Die Presse σημειώνοντας: «Για πρώτη φορά από τότε –πριν από ακριβώς 40 χρόνια- που το Ευρωκοινοβούλιο εκλέγεται με άμεση ψηφοφορία από τους λαούς της Ευρώπης, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες δεν θα συνιστούν πια από κοινού την απόλυτη πλειοψηφία. Έτσι μετά τις 26 Μαΐου οι Μαύροι και οι Κόκκινοι (σσ: αναφορά στα χρώματα των αντίστοιχων ευρωομάδων) δεν θα καταφέρουν, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, να μοιράσουν μεταξύ τους τα κορυφαία αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών. (…) Αυτό θα ενίσχυε σημαντικά τη δημοκρατική νομιμοποίηση των ευρωπαίων αξιωματούχων. Αλλά θα σήμαινε επίσης, ότι η ευκαιρία του Μάνφρεντ Βέμπερ, του υποψηφίου (σσ: για την προεδρία της Κομισιόν) από τους Χριστιανοκοινωνιστές θα μειωνόταν στο ελάχιστο – διότι οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες θα τον υποστήριζαν μόνο έναντι τόσο μεγάλων υποχωρήσεων που θα ανάγκαζαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να αναζητήσει αντικαταστάτη».
Το ιταλικό ακροδεξιό κόμμα της Λέγκας του Βορρά θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα διάσκεψη κατά την οποία θα αναζητηθούν τρόποι συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα της Πολωνιας και άλλους σε μια προσπάθεια να σχηματιστεί μια δύναμη ευρωσκεπτικιστών στο ευρωκοινοβούλιο, που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στις μεγάλες συστημικές ευρωομάδες, αναφέρει το Politico. Η Λέκα δήλωσε χθες ότι ο Ματέο Σαλβίνι θα διεξαγει την εκδήλωση σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο του Μιλάνου με τον τίτλο “Προς μια Ευρώπη της κοινής λογικής”. Αρκετοί αξιωματούχοι από το ευρωκοινοβούλιο δήλωσαν ότι ο Σαλβίνι επιδιώκει να απευθυνθεί στους ευρωπαίους ακροδεξιούς και λαϊκιστές έχοντας στο πλευρό του τον Γιοργκ Μέουτεν από το AfD της Γερμανίας. Αρκετά βορειο-ευρωπαϊκά κόμματα σκέφτονται σοβαρά να μετάσχουν στην εκδηλωση του Μιλάνου.
Η σύμπραξη Λέγκας και AfD αποτελεί το πρώτο βήμα στην προσπάθεια της Λέγκας να ενώσει όλα τα λαϊκιστικά κόμματα της Ευρώπης που δεν έχουν βρει κοινό βηματισμό έως τώρα. Ωστόσο παρά τη σύμπραξη με το AfD η ευρωομάδα Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας θα χρειαστεί και άλλα κόμματα. Για τον λόγο αυτό ο Σαλβίνι έχει απευθύνει πρόσκληση στο Πολωνικό κυβερνών κόμμα ‘Νόμος και Δικαιοσύνη” (PiS) καθώς και στο Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού, Όρμπαν.  Η ευρωομάδα αυτή έχει σήμερα 37 ευρωβουλευτές και εκτός από την Λέγκα, περιλαμβάνει και το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας, FPÖ καθώς και αντίστοιχα άλλα απο το Βέλγιο και την Ολλανδία. Η ευρωομάδα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα ποσοστά της στις εκλογές του Μαϊου. Σύμφωνα με το Politico η Λέγκα θα μπορούσε να κερδίσει έως και 28 έδρες (αυξημένες κατά 5 από το 2014) με το Εθνικό Μέτωπο 21 ακόμα και το AfD 13 ευρωβουλευτές. Αν ο Σαλβίνι πείσει και το Πολωνικό και Ουγγρικό κόμμα τότε θα μπορούσε να κερδίσει 27 και 14 έδρες αντίστοιχα.
Στη Γαλλία διεξήχθη χθες το πρώτο ντιμπέιτ ενόψει των ευρωεκλογών με τους 12 επικεφαλής της ευρωλίστα κάθε κόμματος να συμμετέχουν σε μια τρίωρη τηλεοπτική εκπομπή. Συμφωνα με το Politico το μόνο κοινό στοιχείο με το οποίο συμφώνησαν όλοι οι υποψήφιοι είναι να κινηθούν “οικολογικά” στις προεκλογικές τους εκστρατείες. Οι υποψήφιοι διέκοπταν συνέχεια ο ένας τον άλλο με τις δύο γυναίκες της “παρέας” να διαγκωνιζονται για το ποια θα ακουστεί περισσότερο. Η επικεφαλής του Εμανουέλ Μακρόν, Ναταλί Λουαζό φώναζε διαρκώς στους άνδρες συνυποψηφίους της ‘αφήστε με να ολοκληρώσω τη φράση μου!. Έχετε πιο δυνατή φωνή από εμένα” συχνά απευθυνόμενη στον 23χρονο υποψήφιο του Εθνικού Συναγερμού, Ζορντάν Μπαρντελά. Η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της βραδιάς ήρθε στην αρχή της συζήτησης όταν ο κάθε ένας υποψήφιος παρουσίασε ένα αντικειμενο που συμβολίζει την Ευρώπη.
Ο Μπαρντελά χρησιμοποίησε ένα κόκκινο “τρυπητήρι” το οποίο όπως είπε συμβολίζει την έλλειψη προστασίας εκ μέρους της Ευρώπης τόσο για το μεταναστευτικό όσο και για την απασχόληση. Η Λουαζό έφερε μια ειδική τσίλι σος από την γενέτερια της στη νοτιο-δυτική Γαλλία λέγοντας πως αυτό συμβολίζει την προστασία που παρέχει η Ε.Ε έναντι των φτηνών ξένων απομιμήσεων. Δύο υποψήφιοι είχαν φέρει μαζί τους και κομμάτια από το τείχος του Βερολίνου ώστε να ενισχύσουν τα επιχειρήματα τους έναντι εκείνων που θέλουν να ξαναχτιστούν εθνικά σύνορα και να υπενθυμίσουν στους ψηφοφόρους μια από τις πιο αποφασιστικές στιγμές της δημιουργίας της Ε.Ε. Ένας άλλος έφερε μια μπαγκέτα,η οποια συμβολίζει την αύξηση του κόστος ζωής λόγω των ευρωπαϊκών ρυθμίσεων και του ευρώ, και ένας άλλος χειροπέδες μαζί με τη σημαία της Ε.Ε που κατά τον ίδιο συμβολίζουν την εξουσία των τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες.
Για ΝΑΤΟ:
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της βορειοατλαντικής συμμαχιας αποφασισμένοι να μην εμπλακούν σε συζητήσεις που αφορούν τον διαμοιρασμό ευθυνών και άλλων διαφωνιών. “Ο Αμερικανός πρόεδρος πάντως έχει άλλα σχέδια. Και όπως συνηθίζει σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ … το βλέμμα του πέφτει στη Γερμανία” σχολιάζει το Politico.
“ΗΠΑ σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ: Η Ουάσινγκτον είναι κάτι παραπάνω από τον Ντόναλντ Τραμπ” αναφέρει η DW. Υπήρξε φυσικά η συνήθης, κυνική κριτική από την κυβέρνηση Τραμπ αυτή τη φορά με την “ευγενική χορηγία” του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς ότι κράτη μέλη της Ε.Ε – ειδικά, η Γερμανία – χρειάζεται να δαπανήσουν περισσότερα στην άμυνα. Υπήρξε και η συνηθισμένη απάντηση από τα κράτη μέλη της Ε.Ε -συγκεκριμένα από τη Γερμανία – ότι έχουν ήδη ξεκινήσει προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεχίσουν και στο μέλλον. Και υπήρξε ως συνήθως, αν και όχι διατυπωμένο δημοσίως – το ερώτημα για το εάν θα συνεχίσουν οι ΗΠΑ να αποτελούν μέλος του ΝΑΤΟ. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον για την 70η επέτειο της συμμαχίας έμοιαζε με όλες τις προηγούμενες συναντήσεις στην εποχή του Τραμπ. Αν δεν υπήρχε η ομιλία του γ.γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ενώπιον του Κογκρέσου που έτυχε θερμής υποδοχής και από τα δύο κόμματα η 70η επέτειος της Συμμαχίας θα ήταν μια κενή εκδηλωση στη σκιά των συνεχιζόμενων απειλών του Λευκού Οικου προς τους εταίρους των ΗΠΑ να αυξήσουν τις δαπάνες (…) Κανείς βέβαια δεν περιμένει να επιλυθούν τα μεγάλα θέματα σε τέτοιου είδους συναντήσεις Ο πήχυς άλλωστε για αυτή την επετειακή εκδήλωση ήταν πολύ χαμηλός αλλά ενδεχομένως εξυπηρέτησε έναν πιο σημαντικό στόχο στη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά κρίσιμης περιόδου για το ΝΑΤΟ: να δώσει διαβεβαιώσεις προς τους Ευρωπαίους αλλά και να υπενθυμίσει στους Αμερικανούς τη σημασία του. “Το μήνυμα εντός των ΗΠΑ και εκτός είναι περισσότερο μια υπενθύμιση των αξιών της συμμαχίας και της διατλαντικής σχέσης πως δεν είναι μονόδρομος και πως το ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τόσο τα συμφέροντα της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ. Παρ΄όλα αυτά οι αναπάντητες ερωτήσεις για το μέλλον της συμμαχίας σίγουρα θα επανέλθουν ξανά. Έως τότε τα εμπλεκόμενα μέρη ίσως απλώς να διασκεδάζουν ακόμα και αυτές τις σύντομες συναντήσεις όπως αυτή για τα 70 χρόνια, στην Ουάσινγκτον.
Για Τουρκία – ΗΠΑ:
Κορυφώνεται η ένταση στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας με φόντο την αγορά των ρωσικών S-400 αλλά και την ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση των Τούρκων στα ανατολικά της βόρειας Συρίας κατά των κουρδικών δυνάμεων αναφέρει η DW. Αυτή τη φορά αφορμή της έντασης είναι η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης του υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στην Ουάσινγκτον. Στην γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ρόμπερτ Παλαντίνο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι ο Πομπέο προειδοποίησε τον Τσαβούσογλου για τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες μιας μονομερούς στρατιωτικής δράσης στην βορειοανατολική Συρία. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Παλαντίνο, έθεσε το θέμα κρατούμενων αμερικανών υπηκόων στην Τουρκία και τέλος εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ σχετικά με την την ενδεχόμενη αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απάντησε άμεσα στην ανακοίνωση αυτή, τονίζοντας ότι είναι εμφανές πως γράφτηκε πριν από την συνάντηση. Κατά συνέπεια, όπως σημειώνει, δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο της συνάντησης ενώ αναφέρεται σε θέματα που δεν συζητήθηκαν καν. Στο μεταξύ τουρκικά μαχητικά έπληξαν στόχους του PKK στο Βόρειο Ιράκ όπως ανακοινώνει το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Η αγορά των S-400 αποτελεί ένα ακόμη αγκάθι στις σχέσεις των δύο χωρών, προκαλώντας αμφιβολίες και σχετικά με την παράδοση των νέας γενιάς μαχητικών F-35 στην Τουρκία, η οποία είναι ένας από τους εταίρους παραγωγής και ανάπτυξης του προγράμματος.
Αλεξάνδρα Βουδούρη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα