back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στ. Λαρίσης: Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες – Δεν εκτελούνται δρομολόγια

Διαβάστε επίσης

Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες, οι οποίοι από το πρωί βρίσκονταν στο σταθμό Λαρίσης με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα. Ήδη τα πρώτα πούλμαν μετέφεραν πρόσφυγες πίσω στις δομές, όπου φιλοξενούνται.

«Γίνεται μια προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν. Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας στο ΑΜΠΕ, ο οποίος μετέβη με κλιμάκιο του υπουργείου στο σταθμό Λαρίσης.

Δεν εκτελούνται δρομολόγια

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ανασταλεί και όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού από το σταθμό Λαρίσης επίσης δεν εκτελούνται. Μια ομάδα ανθρώπων σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, η οποία έπρεπε να επιστρέψει στην Πελοπόννησο, μετά από μεσολάβηση του κ. Κλάπα, τελικά αναχώρησε για τον προορισμό της.

 

Σταθμός Λαρίσης - Πρόσφυγες στην αποβάθρα 05/04/2109

Στις σιδηροδρομικές γραμμές υπάρχουν ακόμη και παιδιά.

Στ. Λαρίσης, προσφυγόπουλα στις σιδηροδρομικές γραμμές 05/04/2019

Λίγη ώρα μετά το μεσημέρι, οι πρόσφυγες έστησαν σκηνές στις αποβάθρες.

Στ. Λαρίσης, οι πρόσφυγες έστησαν σκηνές στις αποβάθρες 05/04/2019

Αστυνομικές δυνάμεις -ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ- βρίσκονται μπροστά από την κεντρική είσοδο του Σταθμού Λαρίσης.

Οι πόρτες, με εντολή της Αστυνομίας έχουν κλείσει ακόμη και στο εσωτερικό του Σταθμού και ο έλεγχος είναι πολύ αυστηρός.

Στ. Λαρίσης, ομάδα ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ 05/04/2019

 

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν

Την ίδια ώρα, έξω από τον Σταθμό Λαρίσης, παραμένουν επιβάτες που έχουν εισιτήρια για προγραμματισμένα δρομολόγια. Καλό θα είναι όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με τρένο προς διάφορους προορισμούς, να επικοινωνούν με τους κατά τόπους σταθμούς.

Η κατάσταση στα Διαβατά

Εν τω μεταξύ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά, καθώς νωρίτερα το πρωί, υπήρξε ένταση μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι, οι περίπου 500 πρόσφυγες -ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά- διανυκτέρευσαν σε σκηνές – με αναμμένες φωτιές για να ζεσταθούν-, δημιουργώντας έτσι παράτυπο καταυλισμό.

Οι πρόσφυγες άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή χθες το απόγευμα, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα ΜΚΟ για πορεία προς τα σύνορα της χώρας.

Βίτσας: Εξομάλυνση της κατάστασης έως αύριο το πρωί

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων οι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πέσει «θύματα παραπληροφόρησης» και εκτίμησε πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί «μέχρι το βράδυ, το πολύ αύριο το πρωί».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προετοιμάζεται για ενδεχόμενη πορεία που οδηγεί προς τα σύνορα προκειμένου να εισέλθουν στη Βόρεια Μακεδονία.

Ισίδωρος ΡούσσοςΝεκτάριος ΑνδριόπουλοςΥβόννη Κλάπα

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα