back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στους Αμπελόκηπους

Διαβάστε επίσης

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε περιοχές της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τα τοπικά προβλήματα, βρέθηκε σήμερα στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, το ΚΑΠΗ της περιοχής επί της οδού Πανόρμου, το ΙΚΑ και περιόδευσε σε εμπορικά καταστήματα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας στο ΑΤ Αμπελοκήπων
Πρώτος σταθμός του κ. Πατούλη ήταν το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου ενημερώθηκε τους εργαζόμενους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κύρια την έλλειψη προσωπικού, την απουσία καθαρίστριας με συνέπεια, εδώ και 2 χρόνια, να φροντίζουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί για την καθαριότητα του χώρου.

Παράλληλα αναδείχθηκε το σοβαρό θέμα με την απουσία συντήρησης του ανελκυστήρα με συνέπεια να μην λειτουργεί και να ταλαιπωρούνται πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ανεβαίνουν 6 ορόφους με τα πόδια για να εξυπηρετηθούν. «Βάζαμε εμείς χρήματα για να κάνουμε συντήρηση του ανελκυστήρα» ανέφεραν οι υπάλληλοι του αστυνομικού τμήματος.

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε τις συνθήκες «τριτοκοσμικές» υπογραμμίζοντας πως είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μέριμνα για τη βελτίωση των όρων εργασίας των αστυνομικών και άρα για τη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών. «Την ίδια απαράδεκτη κατάσταση αντιμετωπίσαμε στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της Αττικής.

Το προσωπικό τους εργάζεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες με αυταπάρνηση, επιτελώντας λειτούργημα» τόνισε και πρόσθεσε: « Για εμάς είναι προτεραιότητα η προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο θα δρομολογήσουμε επιδοτούμενα προγράμματα για την πλήρωση των αναγκών των αστυνομικών τμημάτων. Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες της Αττικής να ζουν σε μία ανοχύρωτη πόλη».

Δραματικά υποστελεχωμένο το ΙΚΑ Αμπελοκήπων

Ακολούθως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε το ΙΚΑ Αμπελοκήπων όπου κατά την ενημέρωση που είχε από το προσωπικό διαπίστωσε το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του, με συνέπεια η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται με δυσκολία ενώ όπως του επισημάνθηκε έχουν μειωθεί σε δραματικό βαθμό οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας, σχετικά με παραβατικές συμπεριφορές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στους Αμπελόκηπους ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στο ΚΑΠΗ της περιοχής όπου συζήτησε με άτομα τρίτης ηλικίας και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις σημαντικές υπηρεσίες του κέντρου εκυπηρέτησης ατόμων με Αλτσχάιμερ, που λειτουργεί στη Λέχη Φιλίας.

«Θα επενδύσουμε σε προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου με στόχο την καλύτερη προστασία της ζωής των πολιτών. Όλοι μαζί σαν μία οικογένεια» διαμήνυσε ο κ. Πατούλης.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους σε καφέ της περιοχής.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Από την επίσκεψη μας στους Αμπελόκηπους διαπιστώσαμε με θλίψη πως η εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας για δομές υπέρ των πολιτών είναι κυρίαρχη. Σ΄ αυτή την παθογένεια δεσμευόμαστε ότι θα βάλουμε ένα τέλος. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να προχωρήσουμε, σε συνεργασία και με το Δήμο, σε παρεμβάσεις για την ισότιμη ανάπτυξη της Αττικής. Για να γίνει μία περιφέρεια της ανάπτυξης και της προόδου».

[su_slider source=”media: 85727,85726,85725,85724,85723,85722,85721″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα