Search

Φιλέτο μοσχάρι με μανιτάρια και πορτοκάλι

223

Θα χρειαστούμε δυο φιλέτα μοσχαρίσια, μανιτάρια του γούστου σας, αλατοπίπερο, μουστάρδα, λίγο λάδι, λεμόνι και πορτοκάλι.

Παίρνουμε τα φιλέτα τα χτυπάμε λίγο, ή λέμε στον χασάπη μας να το κάνει, βάζουμε αλάτι, πιπέρι τα αλείφουμε με μουστάρδα, τους ρίχνουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού και τα μαρινάρουμε για λίγη ώρα.

Σ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και αφού κάψει το λάδι βάζουμε μέσα τα μανιτάρια μας μαζί με τα φιλετάκια να πάρουν χρώμα.

Τα γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές και όταν πάρουν το χρώμα τους τα σβήνουμε με ένα ποτηράκι κρασί, μαζί με την μαρινάδα της μουστάρδας και του πορτοκαλιού, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και τ’ αφήνουμε να βράσουν ήσυχα.

Όταν αρχίσει να στεγνώνει λίγο τότε τα αποσύρουμε από την φωτιά για να μην στεγνώσουν τελείως, να έχουν ελαφρώς καραμελώσει.

Τα συνοδεύουμε με πουρέ, με φάβα, με ρύζι ή πατάτες του φούρνου ψημένες με λάδι και μουστάρδα.

Σημείωση: Μπορεί να γίνει με χοιρινό φιλέτο ή με μπριζόλα χοιρινή ή και φιλέτο κοτόπουλου.

Η συνταγή είναι της Μαρίας Χατζηκρανιώτη

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *