back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η αναδιάρθρωση έβαλε φωτιά στη Σουπερλίγκα

Διαβάστε επίσης

Το πλάνο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο προχωρά τελικά μετά τη συμφωνία ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τους εκπροσώπους του αθλήματος.

Θα υποβιβαστούν από τη Σουπερλίγκα τρεις ομάδες και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με τη δεύτερη στη βαθμολογία από τη Football League.
Ετσι θα μείνουν 14 ομάδες στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το πρόβλημα είναι πως οι ομάδες πληροφορήθηκαν οριστικά πόσες ομάδες υποβιβάζονται μόλις τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Ετσι αρκετές ομάδες θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους για να μην έχουν προβλήματα με την παρουσία τους στην κατηγορία τη νέα σεζόν, αν και για περίπου έναν μήνα υπήρχε η βεβαιότητα πως τελικά το πλάνο της αναδιάρθρωσης δεν θα προχωρήσει.

Πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει και στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί. Συγκεκριμένα:

Ο Λεβαδειακός βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στη δεύτερη κατηγορία καθώς απέχει πέντε βαθμούς από τον ΠΑΣ Γιάννινα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση των μπαράζ, έχοντας 21 έναντι 26 της ομάδας της Ηπείρου.

Σε σαφώς καλύτερη θέση ο Πανιώνιος που μετά τη νίκη του το Σάββατο επί της ΑΕΛ πήγε στους 32 βαθμούς και μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλής.

Το ζήτημα όμως είναι ότι η ομάδα του Κάμπου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται πιο πάνω από πέντε προαναφερθείσες ομάδες είναι αυτή που στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχει να αντιμετωπίσει τις τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και συγκεκριμένα κατά σειρά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο φινάλε.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα της Ξάνθης έχει ένα παιχνίδι – τελικό με τον Απόλλωνα στα Πηγάδια και δύο δύσκολες εκτός έδρας κόντρες σε Φάληρο και «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Αστέρας αν και έχει κάνει τη ζωή του δύσκολη συνεχίζει να κρατά την τύχη στα χέρια του αφού έχει να παίξει εκτός έδρας με ΠΑΣ και ΟΦΗ και στο φινάλε εντός με Πανιώνιο, ενώ η ομάδα της Ηπείρου είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωμένη να πάρει το ματς με τους Αρκάδες την προσεχή αγωνιστική πριν παίξει σε Νέα Σμύρνη και με τον ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες.

Τέλος για τον ΟΦΗ η νίκη με τον ΠΑΣ έδωσε ανάσα, ωστόσο, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα για τους Κρητικούς αφού ακολουθεί το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, εκείνο με τον Αστέρα στο Γεντί Κουλέ πριν το φινάλε στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο.

Όλα αυτά και ενώ αναμένεται και η οριστική κατάληξη της δικαστικής υπόθεσης για την ομάδα του Ηρακλείου.

Ανδρέας Χανιάς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα