back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Παράθυρο» από τον Μ. Σεντένο για ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της μείωσης στο αφορολόγητο το 2020 αφήνει με συνέντευξή του στο Έθνος, ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

«Το μέτρο πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά. Αν οι στόχοι της Ελλάδας έχουν επιτευχθεί, το θέμα θα μπορούσε να τεθεί και όλοι γύρω από ένα τραπέζι θα μπορούσαν να συμβιβαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντιθέτως κλείνει κάθε συζήτηση για αλλαγές στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα ενώ τάσσεται υπέρ της αποπληρωμής των “ακριβών” δανείων του ΔΝΤ.

“Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ενδεχόμενο να αλλάξουν δεσμεύσεις του συνολικού πλάνου, γιατί υπάρχουν δεσμεύσεις που θα παρακολουθούν πολλοί. Η διαδικασία βρίσκεται πλέον στα χέρια των ελληνικών Αρχών και ελπίζω ότι είναι προσεκτικές στη διατήρηση αυτής της συνολικής ισορροπίας. Το συγκεκριμένο μέτρο που μου αναφέρετε, πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά, με τους στόχους που η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να επιτυγχάνει”σημειώνει ο κ. Σεντένο.

Σχετικά με τον λεγόμενο «νέο νόμο Κατσέλη», ο κ. Σεντένο τόνισε ότι «η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση ήταν πολύ σημαντική για να βοηθηθούν οι τράπεζες και να μειωθούν τα NPLs (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) και τα NPEs. Ανησυχούσαμε για τα κίνητρα που ο νόμος θα μπορούσε να δώσει και αυτό είναι πολύ συχνό όταν σχεδιάζουμε νόμους-εργαλεία. Γιατί μπορεί να έχει κανείς καλές προθέσεις, αλλά να λειτουργήσουν τελικά αρνητικά, κυρίως για τις τράπεζες. Και όλοι οι θεσμοί και οι χώρες που βρέθηκαν γύρω από το τραπέζι κατάλαβαν τη σημασία του νόμου αυτού και ήθελαν να διασφαλίσουν το καλύτερο. Καταφέραμε μια συμφωνία και αυτό είναι το σημαντικότερο {…} και ελπίζω να βοηθήσει στη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα