back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναδιάρθρωση: Τα επόμενα βήματα και οι πρώτες αντιδράσεις

Διαβάστε επίσης

Η αναδιάρθρωση στην Super League είναι πλέον γεγονός. Στη μεγάλη κατηγορία θα αγωνίζονται 14 ομάδες, όπως είχε συμφωνηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι ανάμεσα στον Υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και τις ομάδες του συνεταιρισμού.

Οι εκπρόσωποι της Super League και της Football League, συμφώνησαν μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Βασιλειάδη, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν ήταν διατεθειμένος να δεχτεί το αίτημα των εκπροσώπων των ομάδων για αναβολή του μέτρου για ένα χρόνο.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της μεγάλης κατηγορίας, Χρήστος Δάρας στις δηλώσεις του αποκάλυψε, πως στο αίτημα του συνεταιρισμού στην ΕΡΤ να καλύψει πρωτάθλημα με 16 ομάδες στην Super League, το κρατικό κανάλι ήταν αρνητικό. Εάν λοιπόν οι ομάδες επέμεναν σε πρωτάθλημα των “16” θα υπήρχε οικονομικός αφανισμός των ομάδων που έχουν βρει στέγη στην ΕΡΤ, αφού η συμφωνία για την επόμενη χρονιά θα κατέπεφτε.

Στη νεοσύστατη Super League 2 οι ομάδες πανηγυρίζουν για την αναδιάρθρωση, καθώς θα αναπνεύσουν οικονομικά. Όσες θα συμμετάσχουν στην κατηγορία, θα υπόκεινται σε κεντρική διαχείριση, με τα παιχνίδια να καλύπτονται από την ΕΡΤ. Το ποσό που θα λάβει κάθε ομάδα σε αυτήν την κατηγορία είναι 800.000-900.000 ευρώ. Τεράστιο ποσό για τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Τα επόμενα βήματα

Με το πέρας της χθεσινής συνάντησης ξεκινάει να μετράει αντίστοφα ο χρόνος για την επισημοποίηση της απόφασης αυτής, με την κατάθεση της απαραίτητης νομοθετικής ρύθμισης από τον Υφυπουργό, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πλέον, στην σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ θα οριστικοποιηθεί ότι οι αλλαγές στα πρωταθλήματα θα ισχύουν από την επόμενη σεζόν, όπου θα έχουμε και την δημιουργία της Super League 2 με 12 ομάδες, ενώ η Football League θα έχει 14 ομάδες.

Η απόφαση να προχωρήσει η αναδιάρθρωση, σημαίνει πως στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου από τη Super League, θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες και ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα