back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

 

Στη Βουλή η δικογραφία της υπόθεσης Novartis, που αφορά τον πρώην υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που αποτελείται από 91 σελίδες, ο κ. Λοβέρδος καλείται να καταθέσει ως ύποπτος για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε, από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012. Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να έλαβε από τον αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, 200.000 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας. Το περιεχόμενο της δικογραφίας, που υπερβαίνει τις 6.000 σελίδες, έχει τεθεί σε γνώση των κομμάτων, ώστε να ενημερωθούν ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής πιθανότατα εντός της εβδομάδας, η οποία θα γνωμοδοτήσει στην Ολομέλεια για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Λοβέρδου.

…”Η Novartis αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους”, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Έκανε λόγο για μια υπόθεση που κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλαιού καθεστώτος. “Πρέπει όμως να καταλάβουν, και θα το καταλάβουν, ότι σε ένα κράτος Δικαίου τα αριστοκρατικά τους κεκτημένα ανήκουν στο παρελθόν”, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

…”Η κυβέρνηση Τσίπρα υπονομεύει τη Δημοκρατία”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για “σκευωρία”. “Οι εμπνευστές και εκτελεστές της σκευρωρίας θα λογοδοτήσουν”, υπογραμμίζει και το ΚΙΝΑΛ. “Το σκάνδαλο Novartis πρέπει να διαλευκανθεί. Όχι όπως συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όπως συμφέρει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ”, σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αμετάβλητες διατηρεί το ΔΝΤ τις προβλέψεις του για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας, σύμφωνα με την έκθεσή του για τη διεθνή οικονομία, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, προβλέπει ανάπτυξη 2,4% του ΑΕΠ φέτος και 2,2% το 2020. Το Ταμείο προβλέπει, επίσης, μείωση της ανεργίας στο 18,5% φέτος και 17,5% το 2020, ενώ αναμένει μικρή αύξηση του πληθωρισμού στο 1,1% φέτος στο 1,4% το 2020 και στο 1,8% το 2024.

Tην πρόωρη αποπληρωμή “ακριβών” δανείων του ΔΝΤ προανήγγειλε, μιλώντας στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα αργήσει η ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία. Για την εκλογική αναμέτρηση, ανέφερε ότι “όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά”.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί στο Λονδίνο περισσότερος χρόνος για το Brexit άφησε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ένωσης, Μισέλ Μπαρνιέ, εάν οι διακομματικές συνομιλίες στη Βρετανία οδηγήσουν, όπως είπε, στην εξασφάλιση πλειοψηφίας στην Βουλή των Κοινοτήτων υπέρ της Συμφωνίας. Αύριο η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το θέμα. Συναντήσεις της Τερέζα Μέι σήμερα με τους Άγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο μεταξύ, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, συγκάλεσε για αύριο Σύνοδο των χωρών της ΕΕ που θα επηρεασθούν περισσότερο από ενδεχόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία.

Την επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε μέσω twitter o Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας πράξη τις κατά καιρούς απειλές τους προς τους Ευρωπαίους.

Απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών η προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου, κατά της απόφασης της Διεθνούς Διαιτησίας για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο έχει εγκρίνει την επιδίκαση αποζημίωσης στον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων, Ισκαντάρ Σάφα, και την εταιρεία Privinvest, ύψους 240 εκ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα έξυπνης στάθμευσης στην Ελλάδα πρόκειται να υλοποιήσει ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. Η συμφωνία προβλέπει την εγκατάσταση στο οδόστρωμα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, σε πρώτη φάση στην περιοχή του Ευαγγελισμού και του Κολωνακίου, 1.000 αισθητήρων έξυπνης στάθμευσης, που, μέσω mobile εφαρμογής θα ενημερώνουν τους οδηγούς πού ακριβώς υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης.

Διεθνή

Τη διενέργεια νέων εκλογών στην Κωνσταντινούπολη θα ζητήσει το κυβερνών Kόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Αλί Ισάν Γιαβούζ, το σχετικό αίτημα θα υποβληθεί σήμερα.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου – 16 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα