back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Forensic Architecture για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ερωτήματα για έναν συγκεκριμένο άνδρα

Διαβάστε επίσης

Στη δημοσιότητα έδωσε το διεθνές ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture την προκαταρκτική έκθεση ανάλυσης οπτικοακουστικού υλικού που αφορά τον βίαιο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και εστιάζει σε έναν άνδρα με κίτρινο μπλουζάκι που εμφανίζεται σε διάφορα βίντεο από την επίθεση.

Επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής ο άνδρας δεν έχει ταυτοποιηθεί προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας, ενώ -όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση- η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν τον γνωρίζει.

Ο άνδρας αποτυπώνεται για πρώτη φορά στην κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος παπουτσιών επί της οδού Πατησίων να περπατάει προς την κατεύθυνση της οδού Γλάδστωνος, όπου σημειώθηκε η επίθεση. Εμφανίζεται όμως και σε βίντεο έξω από το αρτοποιείο ΒΕΝΕΤΗΣ, όπου βρίσκεται και ο Ζακ Κωστόπουλος, τον οποίο και φαίνεται να εμποδίζει να μπει στο κατάστημα.

Λίγο αργότερα ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι εμφανίζεται και σε βίντεο αυτόπτη μάρτυρα που καταγράφει με κινητό την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο. Δεν φαίνεται να συμμετέχει ο ίδιος στην επίθεση, αλλά την παρακολουθεί από κοντά και μιλάει στο κινητό του. Όταν ο Ζακ βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος, ακούγεται να κλείνει το τηλέφωνο λέγοντας «φίλε αυτόν, ήταν στο Βενέτη, στο Βενέτη, έλα».

Στη συνέχεια εμφανίζεται να μιλά με αστυνομικούς των ομάδων ΖΗΤΑ και ΔΙΑΣ.

Ποιός είναι ο άνδρας με το κίτρινο t-shirt; (Ο βίαιος θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου) (Greek) from Forensic Architecture on Vimeo.

Τα ερωτήματα της ερευνητικής ομάδας του Forensic Architecture

Ποιος είναι τελικά ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι;
Γιατί του επιτρέπεται να είναι τόσο κοντά στη σκηνή του εγκλήματος;
Πώς κατέληξε ο Ζακ παγιδευμένος στο κοσμηματοπωλείο;
Τι ρόλο έπαιξε η ταυτότητα του Ζακ στη βίαιη εξέλιξη των γεγονότων;
Ποια ήταν η συμβολή της αστυνομίας τον θάνατο του Ζακ;

Άννυ Παπαρούσου: Μπορεί και τώρα η ΕΛ.ΑΣ. να αναγνωρίσει το συγκεκριμένο άτομο

Την δυστοκία της Αστυνομίας να αναγνωρίσει τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα στον Ζακ Κωστόπουλο όλο το διάστημα πριν τον θάνατό του κατήγγειλε η δικηγόρος του Άννυ Παπαρούσου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» με τις Ελ. Κουμάντου και Ελ. Ορφανίδου.

Η κ. Παπαρούσου συγκεκριμένα είπε ότι στις 10 Οκτωβρίου είχε σταλεί το αίτημα στην ΕΛ.ΑΣ. και μόλις μία μέρα μετά είχε απαντήσει ότι δεν ήταν δυνατόν να ταυτοποιηθεί. Με την έκθεση γίνεται οφθαλμοφανές ότι ο άνθρωπος αυτός γνώριζε τι προηγήθηκε του θανάτου του Ζακ, την πορεία του περιστατικού και τον βλέπουμε να συμμετέχει καθ΄ όλη τη διάρκεια και πρόσθεσε: «Είχαμε σκέψεις για την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ και οι οποίες τελικά απαντήθηκαν από την τάχιστη απάντηση της στο αίτημα μας για ταυτοποίηση του ανθρώπου αυτού. Τώρα γίνεται απτή η έλλειψη στη δικογραφία και θέλουμε πλέον να δούμε την αντίδραση των Αρχών. Μετά την αποστολή της έκθεσης στον ανακριτή, εκείνος κάλεσε τους αστυνομικούς οι οποίοι ωστόσο είπαν πως δεν γνωρίζουν κάτι».

Όπως είπε η κ. Παπαρούσου, η Αστυνομία σε άλλες περιπτώσεις κινείται τάχιστα τώρα όμως δεν συμβαίνει αυτό. Όπως τονίζει η δικηγόρος του Ζακ Κωστόπουλου μπορεί και τώρα η ΕΛ.ΑΣ. να ενεργήσει άμεσα και να αναγνωρίσει το συγκεκριμένο άτομο το οποίο έχει ενεργό ρόλο σε όλη τη διαδικασία.

 

Newsroom Αθήνα 9.84 (ΠΗΓΗ: efsyn.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα