back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιώργος Κουτρουμάνης για Novartis: «Σίγουρα υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα»

Διαβάστε επίσης

«Αισθάνομαι οπωσδήποτε δικαιωμένος αυτό είναι αυτονόητο. Η απόφαση των εισαγγελικών αρχών αποδεικνύει ότι στοχοποιήθηκα άδικα. Εγώ το ήξερα θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη με την έννοια ότι ξέρω πολύ καλά ότι δεν είχα καμία απολύτως εμπλοκή σε αυτήν την υπόθεση», τόνισε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι «από κει και πέρα η στοχοποίηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση στάθηκε κυρίως στην κατεύθυνση να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς αντιπάλους, παρά να ερευνήσει μια υπόθεση η οποία έχει τα χαρακτηριστικά του σκανδάλου, όχι στο επίπεδο των πολιτικών προσώπων, αλλά γενικά στον τρόπο διαχείρισης των πόρων, των ταμείων στα χρόνια κυρίως πριν την κρίση.

Είμαι απ’ αυτούς που έβαλαν τα θεμέλια για τον έλεγχο της δαπάνης με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, με την επανακοστολόγηση και την τιμολόγηση των φαρμάκων. Σίγουρα υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα και αυτό ξεκινάει από την πρώτη στιγμή όταν ουσιαστικά παρουσιάζονται τα δέκα πολιτικά πρόσωπα και επίσημος κυβερνητικός παράγοντας μιλάει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο απο τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

Δεν θα είμαι υποψήφιος

Τέλος σε ερώτηση για υποψηφιότητά του στις επικείμενες εκλογές ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι «δεν θα είμαι υποψήφιος. Δεν αντέχω αυτό το νοσηρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην πολιτική. Αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική πρέπει να αντέχουν αυτή την κατάσταση. Αν είναι καλύτερη η κατάσταση τα επόμενα χρόνια, ίσως να είμαι υποψήφιος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα