back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η FIFA ζητά περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Διαβάστε επίσης

Με την παρουσίαση επιστολής της γενικής γραμματέως της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, μετά την αναφορά της Επιτροπής Παρακολούθησης και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που είχε θέσει η παγκόσμια συνομοσπονδία με την επιστολή του Μαΐου του 2018, ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Όπως προκύπτει από την επιστολή, η κα. Σαμούρα διαπιστώνει πρόοδο στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέμπερτ Χουμπελ που πήρε το λόγο, τόνισε πως υπάρχει μεν πρόοδος, αλλά όχι και τόσο ικανοποιητική.

Σε κάποια στιγμή της ομιλίας του, μάλιστα, ο κ. Χούμπελ επανέφερε τον κίνδυνο του Grexit, επιβεβαιώνοντας ότι εξακολουθεί να υφίσταται διότι σε πολλούς τομείς υπάρχει ακόμη δυσαρέσκεια!

Στην επιστολή της, η Φάτμα Σαμούρα αναφέρεται σε 5 σημεία τα οποία πρέπει να βελτιωθούν και για τα οποία λέει ότι, «θα υπάρξει εισήγηση για λήψη περαιτέρω μέτρων….»!

Ειδικότερα, αναφέρει: «Έχει γίνει πρόοδος σε σχέση με πέρσι αλλά υπάρχουν μερικοί τομείς που εξακολουθούν να μην είναι ικανοποιητικοί. Η επικοινωνία, το VAR, το Match fixing, η βία και η δομή και η λειτουργία της ΕΠΟ και γι’ αυτό θα υπάρξει εισήγηση για λήψη περαιτέρω μέτρων για την Ομοσπονδία».

Ξεχωριστή μνεία, εξάλλου, έγινε στα θέματα βίας, για την οποία οι διεθνείς ομοσπονδίες ζητούν άμεσες λύσεις.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα