back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η μυστική συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και οι γκρίνιες για υποψηφίους και διεύρυνση

Διαβάστε επίσης

Σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας και δίχως την ενοχλητική παρουσία των δημοσιογράφων αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αξιολογήσει τις έως τώρα προτεινόμενες υποψηφιότητες από την Πολιτική Γραμματεία και το Μέγαρο Μαξίμου για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, καθώς επίσης και να δώσει την έγκριση της για τις υπόλοιπες – περίπου 17- που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος όλες οι υποψηφιότητες για την ευρωβουλή θα πρέπει να επικυρωθούν από το όργανο της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτό σημαίνει πως η σημερινή συνεδρίαση του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα ξεκινήσει στις τρείς το μεσημέρι σε αίθουσα που στεγάζεται ο τομέας συνδικαλισμού του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Λεωνίδα στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η αξιολόγηση των υποψηφίων ευρωβουλευτών, ενδέχεται να λειτουργήσει και ως αφορμή για την αναζωπύρωση των εσωτερικών εχθροπραξιών με αιχμή το σχέδιο διεύρυνσης που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου με την σύναψη αμφιλεγόμενων «συνεργασιών» για την συγκρότηση της περίφημης προοδευτικής συμμαχίας με προσωπικότητες από το χώρο της κεντροαριστεράς ή επιμέρους κινήσεις της πολιτών, που στο παρελθόν είχαν ταυτιστεί με αρνητικές περιόδους της μεταπολίτευσης, κυρίως επί ΠΑΣΟΚ, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος αποστρεφόταν, όπως ο διάολος του λιβάνι.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στους κόλπους του αριστερού τμήματος της ομάδας των 53, διατυπώνονται επιφυλάξεις για την συνεργασία του κόμματος με τον επιχειρηματία Π. Κόκκαλη, καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του Μεγάρου Μαξίμου να τον εμφανίσουν ως μια περίπτωση υποψηφίου με λογικοφανές περιτύλιγμα, αυτό του εκπροσώπου μιας πράσινης κίνησης για την κλιματική αλλαγή, εν τούτοις δεν παύει να συνδέεται μια οικογένεια που στο παρελθόν είχε ταυτιστεί με την εγχώρια διαπλοκή, που υποτίθεται αντιμάχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, γκρίνια έχει αναπτυχθεί για το γεγονός ότι στην εκδήλωση του Γαλατσίου, την οποία ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε ως μίνι συνέδριο, βάζοντας εμμέσως πλην σαφώς από την πίσω πόρτα την εμπέδωση ενός σεναρίου για την δημιουργία νέου κόμματος, τον τόνο για την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση του κόμματος τον έδωσαν με τους χαιρετισμούς που απήύθυναν πρώην στελέχη και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τα νέα ονόματα που βρίσκονται υπό συζήτηση για να στελεχώσουν το ψηφοδελτιο ου ΣΥΡΙΖΑ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει βολιδοσκοπήσει κορυφαία στελέχη του κόμματος, δηλαδή πρώην και νυν υπουργούς, μεταξύ άλλων τον Ν. Φίλη, τον Ε. Τσακαλώτο, το Ν. Παππα, τον Δ. Τζανακόπουλο κ.α, καθώς και στελέχη από το χώρο του θεάματος. Δηλαδή ηθοποιούς και τραγουδιστές. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες αναφέρονταν οι περιπτώσεις των Καλλιτεχνων Μ. Τουμασάτου και Α. Γεωργούλη.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα