back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Και τέταρτη εταιρεία έλαβε άδεια για φαρμακευτική κάνναβη

Διαβάστε επίσης

Στις τέσσερις ανέρχονται οι άδειες για εγκατάσταση Μονάδων Καλλιέργειας και Επεξεργασίας Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η άδεια που δόθηκε στην PHARMA ESSENZA CANNABIS –ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ AΕ.

Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 8 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται να απασχολήσει περίπου 60 άτομα. Η επένδυση θα γίνει στον Δήμο Ανδραβίδας του Νομού Ηλείας.

Οι πρώτες δύο εταιρείες που έλαβαν άδεια, είναι η BIOMECANN AE, που εδρεύει στη Λάρισα, με εκτιμώμενη επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ και BIOPROCANN AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, με εκτιμώμενη επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ. Ο εκτιμώμενος αριθμός εργαζομένων στις δυο μονάδες ανέρχεται σε 51 στην πρώτη και 66 στη δεύτερη.
Ακολούθησε η έγκριση της άδειας εγκατάστασης Μονάδας για την ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ στη Βιομηχανική Ζώνη στα Εξαμίλια του Δήμου Κορινθίας, με επένδυση 9 εκατ. ευρώ και 38 εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται πως οι άδειες έχουν πενταετή διάρκεια, ενώ η επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνεται σε ετήσια βάση.

Οι κατατεθειμένοι προς έλεγχο φάκελλοι, για καλλιέργεια και επεξεργασία Φαρμακευτικής Κάνναβης, στην Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 43, με το εκτιμώμενο ύψος επένδυσης φτάνει στα 529 εκατ. ευρώ και ο αριθμός εργαζομένων όπως των προσδιορίζουν οι εταιρείες ανέρχεται σε 2.862.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα