back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρουσίαση Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων

Διαβάστε επίσης

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας και το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, υποστηρίζοντας τις δράσεις της πρωτοβουλίας Smokefreegreece, παρουσίασαν τέσσερα νέα γραμματόσημα στο κτίριο του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Πρόκειται για δύο γραμματόσημα “Smokefreegreece”, ένα με την παιδική ζωγραφιά που απέσπασε το πρώτο βραβείο σε δισγωνισμό της UNESCO με θέμα “ανοίγουμε τις καρδιές μας στους πρόσφυγες” και ένα αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Συνολικά διανέμονται από τα ΕΛΤΑ 800.000 γραμματόσημα, μαζί με τετράδια “μαθαίνω να μην καπνίζω”, εικονογραφημένους φακέλους πρώτης κυκλοφορίας, αριθμημένα λευκώματα της αναμνηστικής σειράς, 4 κάρτες μάξιμουμ prepaid, τευχίδια 10 συλλεκτικών γραμματοσήμων Smokefreegreece και 10 κάρτες με σκηνές και μηνύματα από το μαθητικό τετράδιο “μαθαίνω να μην καπνίζω”.

Στην παρουσίαση μίλησε ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας Smokefreegreece και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Μπεχράκης, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Πολυχρόνης Γριβέας και η Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της πρωτοβουλίας Smokefreegreece, Βάσω Ευαγγελοπούλου.

Η κ. Ευαγγελοπούλου, μάλιστα, παρουσίασε τις δράσεις της πρωτοβουλίας Smokefreegreece -506 παρεμβάσεις σε 22.318 μαθητές- ενώ διάβασε και το γράμμα ενός νεαρού κρατούμενου ο οποίος έγραψε για το γεγονός ότι έκοψε το κάπνισμα στη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή.

“Όταν αποφάσισα να κόψω στη φυλακή το τσιγάρο, οι συγκρατούμενοι μου γελούσαν. Ξεκίνησα σιγά-σιγά και μου πήρε τρεις εβδομάδες. Την πρώτη, με ένα-δύο τσιγάρα τη μέρα. Τη δεύτερη το ξαναξεκίνησα και την τρίτη μαχαίρι. Τώρα αισθάνομαι πολύ δυνατός, αισθάνομαι ότι κατάφερα κάτι ακατόρθωτο κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έχω καλύτερη φυσική κατάσταση, κάνω γυμναστική και το κυριότερο, ενώ οι συγκρατούμενοι μου αρχικά γελούσαν, τώρα κάποιοι προσπαθούν να το κόψουν κι εκείνοι, και αυτό μου δίνει δύναμη” αναφέρει το γράμμα μεταξύ άλλων.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αναπληρώτρια του Ινστιτούτου Δημόσθας Υγείας, Άννα Τζώρτζη, η οποία αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, που από κοινού στηρίζουν την πρωτοβουλία Smokefreegreece.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα