back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

900 εκατομμύρια Ινδοί εκλέγουν νέο πρωθυπουργό

Διαβάστε επίσης

Από αύριο 11 Απριλίου και μέχρι τις 19 Μαΐου θα ψηφίζουν στην Ινδία, σε μία εκλογική διαδικασία που χωρίζεται σε επτά φάσεις.

Περίπου 900 εκατομμύρια Ινδοί καλούνται από αύριο στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο πρωθυπουργό της χώρας. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε επτά φάσεις, θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου και η καταμέτρηση των ψήφων θα αρχίσει στις 23 Μαΐου.

Οι δύο μεγάλοι μονομάχοι είναι ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ραούλ Γκάντι. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το αποτέλεσμα, ούτε να επιβεβαιώσει αν ο Μόντι θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειάζεται απέναντι στον Γκάντι.

Να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι της Ινδίας ισοδυναμούν με ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρώπης και της Βραζιλίας μαζί. Βέβαια η εμπειρία δείχνει ότι ενδέχεται να υπάρξει μεγάλη αποχή, αφού στις προηγούμενες εκλογές το 2014 από τα 830 εκατομμύρια καταγεγραμμένων ψηφοφόρων, ψήφισαν μόνο 553 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου το 66%.

Fake News

Οι μεγάλες εταιρίες, όπως η Facebook, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αυξήσουν τους ελέγχους για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων ενόψει των εκλογών. Μόλις την 1η Απριλίου η Facebook ανακοίνωσε την διαγραφή περίπου 1000 σελίδων και λογαριασμών για “ανάρμοστη συμπεριφορά σε προεκλογική περίοδο”, δηλαδή κυρίως για spam. Οι σελίδες αυτές στην πλειοψηφία τους συνδέονταν με τα δύο μεγάλα κόμματα, αυτό του Ραούλ Γκάντι και αυτό του Ναρέντα Μόντι.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα