back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά – Βρυξέλλες: Εύλογη παράταση για το Brexit με προϋπόθεση διενέργεια ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης

Στο θέμα του Brexit εστίασε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά κατά την τοποθέτηση της στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

«Εμείς οι Σοσιαλιστές είμαστε πάντοτε υπέρμαχοι μιας ενωμένης Ευρώπης. Σεβόμαστε την ετυμηγορία του Βρετανικού λαού, αλλά παράλληλα θεωρούμε ότι μια εύλογη παράταση, με την προϋπόθεση διεξαγωγής ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποβεί προς όφελος όλων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. Κι αυτό γιατί όπως είπε, «δεδομένων των συνθηκών, η συμμετοχή των Βρετανών στις ευρωεκλογές θα αποκαλύψει τι πραγματικά θέλουν τώρα, σχεδόν τρία χρόνια μετά. Πράγμα για το οποίο σήμερα, όλοι μας, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έσπευσε να τονίσει πάντως ότι«η έξοδος του Ην. Βασιλείου δεν αποτελεί θετική εξέλιξη για τις χώρες μέλη ή για την Ένωση. Όσο συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit, μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια, τόσο τροφοδοτούνται ο ευρωσκεπτικισμος και ο εθνολαϊκισμός και δεν μας δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουμε στα ουσιώδη προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ένωσης», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, θα πρέπει να διευκολυνθεί το Ην. Βασίλειο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δώσει την αναγκαία παράταση αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βασικότερη από αυτές οι Ευρωεκλογές στον Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, η κ. Γεννηματά εισέπραξε συγχαρητήρια από τον Φρανς Τίμερμανς για την πρόσφατη εκδήλωση της Αθήνας, στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ για την οποία ο Ευρωπαίος Επίτροπος και υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ε.Ε, ενημέρωσε με εξαιρετικά θερμά λόγια την Προσύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα