back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Fraport: Αυξήθηκαν οι επιβάτες το πρώτο 3μηνο του 2019

Διαβάστε επίσης

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η επιβατική κίνηση το πρώτο τρίμηνο του 2019, στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Για το Μάρτιο πάντως τα στοιχεία δείχνουν μείωση της διεθνούς επιβατικής κίνησης και αύξηση της εσωτερικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο συνολικός αριθμός των επιβατώνέφτασε τα 1,92 εκατομμύρια, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 8,2%. Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου ωστόσο η επιβατική κίνηση των 14 αεροδρομίων παρουσίασε μεικτές τάσεις, σημειώνοντας τελικά μία αύξηση της τάξεως 1,1%, και φθάνοντας συνολικά τους 710.000 επιβάτες.

Ειδικότερα, η επιβατική κίνηση εσωτερικού σημείωσε αύξηση 4,7% σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2018. Τα αεροδρόμια της Κω, της Κεφαλονιάς, του Ακτίου, της Καβάλας, της Μυτιλήνης, της Κέρκυρας και της Σαντορίνης παρουσίασαν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Σάμου και Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση 4,8%. Παρόλα αυτά, τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ακτίου και Σάμου εμφάνισαν άνοδο. Τα στοιχεία που αφορούν τα υπόλοιπα αεροδρόμια έχουν επηρεαστεί κυρίως λόγω της κινητής εορτής του Πάσχα που το 2018 συνέπεσε στις αρχές Απριλίου.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα