back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η νέα πλατεία του Εμπορικού Τριγώνου

Διαβάστε επίσης

Μια μικρή γιορτή στήθηκε, σήμερα στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, για τη δημιουργία της νέας πλατείας στη συμβολή των οδών Αιόλου, Βύσσης, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου.

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων και τους χορευτικούς ρυθμούς των Rhythm Hoppers ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εγκαινίασε τη νέα πλατεία.

Ως το πιο σημαντικό έργο της θητείας του χαρακτήρισε ο κ. Καμίνης τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί για την αναβάθμιση του Εμπορικού Τρίγωνου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Προγράμματος Αναβάθμισης του Εμπορικού τριγώνου για την επόμενη δημοτική αρχή : 8.300 τ.μ. προσόψεων και όψεων καθαρές από μουντζούρες και περασμένες με υλικό antitagging. Πεζοδρόμηση 110 στρεμμάτων, έξυπνος φωτισμός LED, έξυπνη αποκομιδή απορριμμάτων. Πολιτιστικοί χώροι, που δημιουργήθηκαν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια κ.α. Επεσήμανε επίσης ότι έχουν εξασφαλιστεί και οι πόροι για την συνέχιση των έργων, μέσω ΕΣΠΑ.

«Από την ημέρα που ξεκίνησε το πρόγραμμα αναβάθμισης της περιοχής έχουν ανοίξει 24 νέες επιχειρήσεις μεταξύ αυτών 7 ξενοδοχεία, έχουν επενδυθεί 30 εκ. ευρώ. Στόχος μας η μεικτή χρήση στην περιοχή. Να διατηρηθεί ο εμπορικός χαρακτήρας, να ενισχυθεί ο οικιστικός και να λειτουργήσουν αρμονικά» σημείωσε ο κ. Καμίνης. «Θεωρώ αυτονόητο, την συνέχιση του έργου από την νέα δημοτική αρχή και την επέκταση της αντίληψής του, σε όλη την Αθήνα».

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Adam Freed από τους Bloomberg Associates και η Ελίνα Κλαριδοπούλου από το τμήμα διαχείρισης δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του δήμου ενισχύουν η αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με τη συνεργασία του Athens Partnership και η τεχνογνωσία των Bloomberg Associates.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα