back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ για υπόθεση Novartis: Είναι και ψεύτες είναι και προβοκάτορες

Διαβάστε επίσης

Στην αντεπίθεση με οξύτατους τόνους περνά το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την υπόθεση Novartis και αιχμή του δόρατος το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής αλλά και της ανακοίνωσης του πρωθυπουργικού γραφείου σύμφωνα με τα οποία Κίνημα Αλλαγής και ΝΔ στοχεύουν στην παραγραφή των αδικημάτων.

Προβοκατόρικο τόσο το δημοσίευμα όσο και η ανακοίνωση Μαξίμου, θα έπρεπε να ντρέπονται, δηλώνουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «πρώτοι εμείς ζητήσαμε την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών και ψηφίσαμε θετικά στις σχετικές ψηφοφορίες στην Βουλή». Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος επιπλέον τόνισε ότι το σχετικό άρθρο θα το στηρίξουμε στην επόμενη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθήνα 9.84, αν συμφωνούν με τα περί «εσχάτης προδοσίας» στην οποία έχει αναφερθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επεσήμαναν ότι υπάρχει μια πολιτική σκευωρία που καταρρέει και ότι ίσως ο κ. Βενιζέλος να έχει παραπάνω στοιχεία.

Σκάνδαλο Φαρμάκου και Πολιτική Σκευωρία

Το δίπολο α)σκάνδαλο φαρμάκου και β)πολιτική σκευωρία είναι στο οποίο εδράζεται η επιχειρηματολογία του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ότι αφορά το πρώτο, οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά εστιάζουν στο γεγονός ότι από την κυβέρνηση αρνούνται την έρευνα τόσο για το μεγάλο-όπως αναφέρουν- σκάνδαλο της εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-2009, επί διακυβέρνησης Καραμανλή όσο και για τις ευθύνες των δικών τους Υπουργών που έπαιξαν «το παιχνίδι των πολυεθνικών του φαρμάκου το 2015».

Αναφορικά με το δεύτερο, την πολιτική σκευωρία οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, επαναλαμβάνουν ότι μετά την κατάρρευση των «γεφυρών» και τον εκφυλισμό της «απεύθυνσης» στα αζήτητα των κομμάτων, ο κ. Τσίπρας επανέφερε την σκευωρία με την υπόθεση Novartis. Με ανυπόστατες κατηγορίες, χωρίς κανένα στοιχείο.

Με μεθοδεύσεις που καθοδηγήθηκαν από τον ίδιο και τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας στην Κυβέρνηση, με μοναδικό στόχο -όπως υποστηρίζουν -να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση ως τις εκλογές, για να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής.

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη πάντως δίνουν έμφαση όχι τόσο στη νομική όσο στην πολιτική διάσταση του ζητήματος λέγοντας χαρακτηριστικά : «Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε το ότι θα αντιμετωπίσουμε επί της ουσίας και θα καταρρίψουμε πλήρως την σκευωρία. Θα εκπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν. Δεν θα βάλουμε ανάμεσα σε μας και στους πολίτες θεσμικά θέματα, όσο και αν έχουμε δίκιο». Σπεύδουν ωστόσο να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υπάρχει διάθεση ρεβανσισμού αλλά διαφάνειας παντού, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν επέδειξαν τέτοια διάθεση ούτε μετά το βρώμικο 89.

Η στημένη υπόθεση και τα «5 γεγονότα»

Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα σε ενημερωτικό της σημείωμα παραθέτει 5 γεγονότα που, αποδεικνύουν -όπως ισχυρίζονται οι επιτελείς της-την στημένη υπόθεση από την κυβέρνηση και την καραμανλική της συνιστώσα. Πρόκειται για τα εξής:

-Την Πέμπτη 4 Απριλίου εμφανίζεται εσπευσμένα μάρτυρας που ΔΕΝ προσθέτει κανένα περαιτέρω αποδεικτικό στοιχείο, απλά επαναλαμβάνει τα γνωστά «μου είπαν», «λεγόταν» και άλλα «σου-ξου-μου» φληναφήματα.

-Την επόμενη μέρα Παρασκευή 5 Απριλίου (ημέρα που τα κυριακάτικα φύλλα κλείνουν ύλη) η εφημερίδα DOCUMENTO με διαφήμιση της προαναγγέλλει αποκάλυψη στο φύλλο της Κυριακής 7 Απριλίου νέας σημαντικής μαρτυρίας στην υπόθεση NOVARTIS με τίτλο «Νέος μάρτυρας για Λοβέρδο…» και μας πληροφορεί για την διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή.

-Την ακριβώς επόμενη μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς με έγγραφο υποβάλλουν αίτημα στην Εισαγγελέα Διαφοράς να διαβιβασθεί ο φάκελος στη Βουλή.

-Την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου η Εισαγγελέας Διαφθοράς «μελετά», αντιγράφει αυτολεξεί το πόρισμα και το διαβιβάζει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω.

-Κατά ευτυχή σύμπτωση με τους ίδιους – συνήθεις άλλωστε- ιλιγγιώδους ταχύτητας ρυθμούς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου διαβιβάζει το σχετικό φάκελο στη Βουλή.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα