back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μοτοπορεία οδηγών δικύκλων-μεταφορέων

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη μοτοπορεία πραγματοποίησαν οδηγοί δικύκλων-μεταφορείς (φαγητού, ποτού και κούριερ) με αφορμή τη σημερινή τους απεργιακή κινητοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

[su_slider source=”media: 87495,87493,87490,87489,87492,87494″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Οι διανομείς, όπως αναφέρεται σε κείμενο της Συνέλευσης Βάσης Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, ζητούν εταιρικά μηχανάκια, καθώς οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από αυτήν την υποχρέωση, μαζί με τα έξοδα συντήρησης, μέσα ατομικής προστασίας (κράνη, φουλάρι λαιμού, γάντια, μπουφάν, παντελόνι, μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες), ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και ενιαία ειδικότητα με τίτλο “Οδηγός Δικύκλου-Μεταφορέας και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

Παράλληλα, ζητούν από τον κόσμο να μην πραγματοποιήσουν καμία παραγγελία σήμερα.

Οι διανομείς συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στο Πεδίον του Άρεως επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ λίγο πριν τη 1:30 ξεκίνησε η μοτοπορεία μέσω της Πατησίων.

Αρχικά έκαναν ολιγόλεπτη στάση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου και έπειτα κατευθύνθηκαν προς τη Λεωφόρο Αμαλίας και τη Βουλή, όπου άπλωσαν ένα γιγαντοπανό.

Στη συνέχεια πέρασαν από γειτονιές (Παγκράτι-Πανόρμου) για να καταλήξουν στα Εξάρχεια και στους γύρω δρόμους της περιοχής.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα