back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι δηλώσεις Κιμ και η συνάντηση Τραμπ-Μουν

Διαβάστε επίσης

Νέα προκλητική δήλωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σήμανε για μία ακόμη φορά τον συναγερμό για την ανάγκη επανεκκίνησης των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Μουν Τζε-ιν έφτασε στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να συναντήσει τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κιμ, απευθυνόμενος στα μέλη του κόμματός του, δήλωσε: “Πρέπει να καταφέρουμε σοβαρό πλήγμα στις εχθρικές δυνάμεις που έχουν αποφασίσει εσφαλμένα να μας συντρίψουν με κυρώσεις, προωθώντας την οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε υψηλό επίπεδο αυτάρκειας, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, τη δική μας τεχνολογία και τους δικούς μας πόρους”, όπως μετέδωσε το Κεντρικό Κορεατικό Πρακτορείο.

“Η Βόρεια Κορέα υπονοεί ότι θα κλείσει την πόρτα του διαλόγου, εάν οι ηγέτες της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ δεν επιδείξουν ευελιξία αναφορικά με τις κυρώσεις”, εκτιμά ο Σιν Μπέομτσαλ, διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών Asan που έχει την έδρα του στη Σεούλ, προσθέτοντας: “Τα σχόλια του Κιμ αποτελούν φορτίο για τον πρόεδρο Μουν. Εάν οι κυρώσεις ενισχυθούν, η Βόρεια Κορέα ίσως να απέχει ένα διάστημα από το διάλογο”.

Ο Μουν ευελπιστεί ότι μία απευθείας έκκληση στον Λευκό Οίκο θα μπορούσε να βοηθήσει στην οικοδόμηση μίας διαρκούς ειρηνευτικής περιόδου στην κορεατική χερσόνησο.

Σύμφωνα με δήλωση αμερικανού αξιωματούχου στο Bloomberg, ο αμερικανός πρόεδρος συμπαθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, ωστόσο, καλόν θα ήταν να μην αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιόνγκγιανγκ, αλλά να αφήσει τις σχέσεις ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας να διευθετηθούν από τους ηγέτες των δύο κρατών.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα