back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παραμένει η Ελ. Τουλουπάκη στο τιμόνι της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Διαβάστε επίσης

Στο τιμόνι της Εισαγγελίας Διαφθοράς παραμένει για τα επόμενα δύο χρόνια η επικεφαλής αντεισαγγελέας εφετών Ελένη Τουλουπάκη, η οποία έχει στα χέρια της μία σειρά από σοβαρές υποθέσεις με κορωνίδα τη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανανέωση της θητείας της κ. Τουλουπάκη .Σύμφωνα με πληροφορίες 6 από τα 11 μέλη ψήφισαν θετικά υπέρ της ανανέωσης τη θητείας της για τα επόμενα δύο χρόνια. Δύο ακόμα μέλη του Συμβουλίου είπαν ναι στην ανανέωση της θητείας της για ένα χρόνο. Υπέρ της κ. Τουλουπάκη τάχθηκαν τόσο ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας όσο και η εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

Το σκεπτικό της ανανέωσης

Η Ελένη Τουλουπάκη κρίθηκε από τους 6 ικανή να συνεχίσει να είναι επικεφαλής στη νευραλγική θέση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ενώ αξιολόγησαν ως θετικό το έργο της στη πρώτη διετή θητεία της.

Η ακρόαση της ενώπιον του Συμβουλίου αξιολογήθηκε θετικά ενώ στην τελική τους κρίση έπαιξε ρόλο η (τελευταία) πολύ καλή έκθεση από τον επόπτη αρεοπαγίτη, στην οποία αναφέρεται ότι η εισαγγελέας:

«Ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της, ειδικότερα σε χειρισμούς σοβαρών υποθέσεων.
Εργάζεται με ζήλο για τη βέλτιστη απόδοση των συνεργατών της».

Οι δύο αρεοπαγίτες που πρότειναν ανανέωση θητείας μόνο για 1 χρόνο, έλαβαν υποψιν τους την έρευνα για τη Novartis. Έκριναν ότι η κα Τουλουπάκη πρέπει να παραμείνει σε αυτή τη θέση για να την ολοκληρώσει. Τυχόν αλλαγή στο τιμόνι της Εισαγγελίας -είπαν- θα οδηγούσε σε μεγάλη καθυστέρηση λόγω του τεράστιου όγκου της δικογραφίας για την οποία θα έπρεπε να ενημερωθεί ο νέος εισαγγελέας.

Η κα Τουλουπάκη απάντησε σε σχετικό ερώτημα πως πιστεύει ότι σε 6 μήνες θα έχει ολοκληρώσει την προκαταρκτική εξέταση για τη Novartis.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα