back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κρίνεται η ανανέωση της θητείας της Ε. Τουλουπάκη ή η επιλογή νέου εισαγγελέα Διαφθοράς

Διαβάστε επίσης

Το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου συνεδριάζει (Πέμπτη 11 Απριλίου) προκειμένου να αποφασίσει, αν θα ανανεώσει για μία ακόμα διετία τη θητείας της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ή αν θα αλλάξει χέρια η κρίσιμη αυτή υπηρεσία.

Η ολοκλήρωση της θητείας της κ. Τουλουπάκη, συμπίπτει χρονικά με ένα κομβικό σημείο για την έρευνα στην υπόθεση της Novartis, καθώς όπως είναι γνωστό άμεσα αναμένεται η ποινική αποτίμηση του δεύτερου «πακέτου» των εκκρεμών δικογραφιών για πέντε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ήδη από την Παρασκευή το πρωί ξεκινά ο κύκλος της εξέτασης των μη πολιτικών προσώπων, που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσουν εξηγήσεις για απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς είναι θετική στην ανανέωση της θητείας της, που θα της δώσει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για την ίδια θέση, ακούγονται τα ονόματα των συναδέλφων της, εισαγγελέων Στάθη Βεργώνη, ο οποίος είναι Β. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του Χαράλαμπου Τζώνη.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα