back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών πάει νοσοκομείο

Διαβάστε επίσης

Ασθενείς, οι συγγενείς τους αλλά και ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» θα «επισκεφθούν» εικονικά το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών–Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, και τις συλλογές του.

«Εικονικό Μουσείο»

Μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης ψηφιακής περιήγησης (VR tour) και με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, θα περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου και θα δουν «από κοντά» έργα τέχνης και εκθέματα από την μόνιμη έκθεση.

eikoniko_mouseio

«Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, το Μουσείο και η οργάνωση ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, χωρίς όρια και κοινωνικούς περιορισμούς» λέει στον Αθήνα 9.84 η Ελένη Τζαβάρα εκπρόσωπος του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ. «Θα είναι μια πολιτιστική εμπειρία πολύ χρήσιμη στη διαχείριση του άγχους της ασθένειας. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μας, μια αίθουσα του Νοσοκομείου όπου έχουμε φτιάξει και μία βιβλιοθήκη.
Το Μουσείο έχει προσκαλέσει επίσης την Ιστορικό Τέχνης Ευαγγελία Νάκα, η οποία θα παρουσιάσει το θέμα «Μόδα και Τέχνη» με συμμετοχή του κοινού».

«ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ»

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ» προσφέρει αφιλοκερδώς δραστηριότητες δημιουργίας, τέχνης και ενημέρωσης σε ασθενείς που νοσηλεύονται ή επισκέπτονται το νοσοκομείο για τη θεραπεία τους και τις οικογένειές τους.

Η οργάνωση δημιουργήθηκε για να γίνει πραγματικότητα το όραμα της Έμμας, που έφυγε από τη ζωή στις 20 Οκτωβρίου 2016, σε ηλικία 24 ετών, 5.5 χρόνια αφού διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing.

Το όνειρο της ήταν να καταρρίψει τα κοινωνικά ταμπού που περιβάλλουν τον καρκίνο, να δείξει, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ότι «η ζωή δε τελειώνει με τη διάγνωση, αλλά μάλλον αρχίζει να αποκτά νόημα».
Η οικογένεια και οι φίλοι της, πραγματοποιώντας το όραμα της Έμμας ίδρυσαν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας «ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ», με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής μέριμνας όσων νοσούν από καρκίνο και την σφαιρική προσέγγιση της ασθένειας.

«Στόχος μας σταδιακά να επεκτείνουμε την δράση μας και σε άλλα νοσοκομεία. Ήδη αρκετά νοσοκομεία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους» σημειώνει η κα Τζαβάρα.

Ίσες ευκαιρίες στον Πολιτισμό

Μέσω της δράσης «Εικονικό Μουσείο», το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών δίνει νέα διάσταση στην έννοια της «προσβασιμότητας» και δημιουργεί ένα δίκτυο επικοινωνίας, το οποίο δεν γνωρίζει όρια και παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλες και σε όλους. Η δράση στοχεύει στην αξιοποίηση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στον πολιτισμό και την παιδεία, ενώ προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Το «Εικονικό Μουσείο» απευθύνεται σε ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας στο Μουσείο για λόγους απόστασης, κινητικούς, οικονομικούς ή και μακροχρόνιας παραμονής σε μονάδες φροντίδας υγείας και κοινωνικών υποδομών. Κάθε φορέας που ενδιαφέρεται να γίνει αποδέκτης της δράσης μπορεί να επικοινωνήσει με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.

Info

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 11:00π.μ.

Αίθουσα του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ (Κτίριο Δ, ισόγειο) του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» (Τιμίου Σταύρου, Κηφισιά)

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα