back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

UEFA: Σε μπελάδες η Μίλαν με το Financial Fair Play

Διαβάστε επίσης

Η Μίλαν φαίνεται πως θα έχει μπελάδες, καθώς οι έρευνες του οικονομικού επιτελείου της UEFA ανακάλυψαν έλλειμμα στον προϋπολογισμό της.

Ο οικονομικός έλεγχος της UEFA ολοκλήρωσε την έρευνα για τον προϋπολογισμό της Μίλαν για τις χρονιές 2016, 2017 και 2018.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα, τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά για τους “ροσονέρι”, αφού ανακαλύφθηκε έλλειμμα που αγγίζει τα 200.000.000 ευρώ! Μέχρι τον Ιούλιο του 2018, ο Κινέζος ιδιοκτήτης της ομάδας είχε κλείσει το μπάτζετ στα -126.000.000 ευρώ και μάλιστα αυτό εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους από το επενδυτικό fund, Elliott Management, που ελέγχει τη Μίλαν.

Επίσημη αντίδραση από την πλευρά της ομάδας για τα δημοσιεύματα αυτά δεν υπάρχει, αλλά εάν δεν βρεθούν σύντομα έσοδα, η ομάδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την UEFA στο κομμάτι του Financial Fair Play.

Πάντως εάν η Μίλαν δεν καταφέρει να βελτιώσει την οικονομική της εικόνα μέχρι και τον Ιούνιο του 2021 θα αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι λύσεις που θα φέρουν χρήμα

Πρώτος στόχος είναι η έξοδος στο Champions League αρχικά και η είσοδος στους ομίλους μέσω των προκριματικών, γεγονός που θα δώσει στη Μίλαν σημαντικά έσοδα την επόμενη σεζόν.

Η επόμενη κίνηση θα είναι σίγουρα οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών με μεγάλη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σε αυτό το σημείο η “Gazzetta dello Sport” μιλάει για πώληση του Μπακαγιόκο στην Τσέλσι με 35.000.000 ευρώ. Μάλιστα η ιταλική εφημερίδα βάζει στη λίστα των υπό παραχώρηση και το όνομα του Σούσο, για τον οποίο το ποσό που θα ζητηθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα