back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση με ενισχυμένο το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές

Διαβάστε επίσης

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να αξιοποιήσει, αυτή την φορά, την πείρα που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία 4ετία “που τα έχει δει όλα”, ενισχύοντας το ΚΚΕ» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Εφόσον δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια λαϊκή διακυβέρνηση με ένα πρόγραμμα για τα συμφέροντα του λαού, πρέπει να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και κάλεσε τους πολίτες να αλλάξουν τους αρνητικούς γι’ αυτούς συσχετισμούς. Επικαλέστηκε αποτελέσματα πανευρωπαϊκής έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με τα οποία το 74% του ελληνικού λαού αμφισβητεί ισχυρά την ΕΕ. Σε αυτό το 74% απευθυνόμαστε και του λέμε να ενισχύσει το ΚΚΕ όσο γίνεται περισσότερο, τόνισε.

Εκτίμησε ότι θέληση του πρωθυπουργού είναι η εξάντληση της θητείας της κυβέρνησης, «όχι τόσο για προεκλογικά οφέλη ή για λόγους που αφορούν στην οικονομία», λέγοντας: «δεν ξέρω αν έχει δεσμεύσεις σε Αμερικάνους, ΝΑΤΟ, ΕΕ να περάσει συμφωνίες για τα γεωστρατηγικά ζητήματα». Σημείωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολύ ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών για την περιοχή και εκτίμησε ότι αυτή τη σύγκρουση θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Ερωτηθείς για την Novartis απάντησε ότι «είναι σκάνδαλο που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, όπως και τα άλλα που ακόμα είναι στην περίπτωση της σκανδαλολογίας περισσότερο και όχι της αποδεικτικής διαδικασίας». Σημείωσε ότι αυτό το θέμα και άλλα ανάλογα που είναι υπαρκτά αξιοποιούνται και προεκλογικά «με εντάσεις, γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί και το ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν στα μεγάλα στρατηγικά ζητήματα και βρίσκουν αυτά τα θέματα (ως ζήτημα αντιπαράθεσης)». Υποστήριξε ότι το ζήτημα θα είχε λυθεί αν είχε γίνει δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ στην Συνταγματική Αναθεώρηση για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε προτείνει να εξετάζεται και το αδίκημα της απιστίας.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα