back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόντρα για τους κληρικούς στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Το ζήτημα των θέσεων των κληρικών αλλά και το πλαίσιο συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου, πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη.

Οι ισχυρισμοί του κ. Κυριαζίδη, ότι “επί συνόλου 10.400 οργανικών θέσεων που προβλέπονται για τους ιερείς, περισσότερες από 2.500 παραμένουν κενές, καθώς η κυβέρνηση καθυστερεί να τις καλύψει”, προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού. «Πείτε μου σε ποιό νόμο προβλέπονται 10.000 οργανικές θέσεις ;», είπε ο κ. Γαβρόγλου, αναφέροντας ότι ο αναγκαστικός νόμος 536/1945 που ορίζει τις οργανικές θέσεις των κληρικών, προβλέπει 6.000 και ούτε μία παραπάνω. Μάλιστα, ο υπουργός ,παρατήρησε ότι επειδή σήμερα μισθοδοτούνται από το Δημόσιο 10.500 ιερείς ,μπορεί να υπάρξει τεράστιο πρόβλημα με το ΣτΕ, λόγω υπέρβασης των θέσεων που προβλέπει ο νόμος.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν περισσότερο, όταν ο κ. Κυριαζίδης υποστήριξε ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, “έγινε κάτω από το τραπέζι». Ο κ. Γαβρόγλου, είπε ότι “είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα για τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας και τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας” ,και κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να ανακαλέσει.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα