back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ρέγκλινγκ: Σε σωστό δρόμο η Ελλάδα με τήρηση των δεσμεύσεων της

Διαβάστε επίσης

Διπλό μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστή τροχιά ωστόσο πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των των πιστωτών της έστειλε από την Ουάσινγκτον ο επικεφαλής του ΕSM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε “σωστή τροχιά με δεδομένο ότι η χώρα παραμένει δεσμευμένη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί”. Στο πλαίσιο ομιλίας του για την αντιμετώπιση κρίσεων στην Ευρωζώνη, τόνισε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας η χώρα εξοικονομεί περίπου 12 δισ. ευρώ το χρόνο που είναι περίπου το 7% του ελληνικού προϋπολογισμού.

Νωρίτερα μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφερόμενος στην Ελλάδα επεσήμανε: “Η χώρα είχε δημοσιονομικό έλλειμμα 15,5% του Α.Ε.Π. και πλέον καταγράφει διαρκώς πλεονάσματα. Τα χειρότερα βρίσκονται πίσω ωστόσο δεν έχει φτάσει στο τέλος του δρόμου”.

Ειδικότερα, υποστήριξε πως υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν και πως οι προσπάθειες θα πρέπει να εστιάσουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης.

Ερωτηθείς για την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εμφανίσθηκε να υποστηρίζει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Εφόσον η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει το ΔΝΤ νωρίτερα θα πρέπει να διαβουλευτεί με του πιστωτές της. Αλλά αυτό είναι ένα θετικό σημάδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα