back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο επίκεντρο η προεξόφληση δανείων του ΔΝΤ

Διαβάστε επίσης

Ως κέρδος για όλες τις πλευρές χαρακτηρίζει την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Σε συνέντευξη του στο CNN Greece αποσαφηνίζει πως το Ταμείο έχει διαφορετικό ρόλο από ό,τι στο παρελθόν στο ελληνικό πρόγραμμα και πως οι αποφάσεις πλέον λαμβάνονται από την Ελλάδα.

Ο κ Ψαλιδόπουλος τονίζει πως θα ήταν ωφέλιμο για όλες τις πλευρές η αντικατάσταση των δανείων με επιτόκιο χαμηλότερο του 5% μετά από την επιτυχημένη έκδοση του δεκαετούς ομόλογου .

Αναφερόμενος στις επισημάνσεις του ΔΝΤ για την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο κ. Ψαλιδόπουλος υπογραμμίζει πως το διεθνές περιβάλλον είναι «αβέβαιο» και για αυτό χρειάζεται εγρήγορση, καθώς τα πράγματα δεν είναι τόσο «ρόδινα», όσο θεωρούσαμε προ οκταμήνου.

Η προεξόφληση μέρους του δανείου του ΔΝΤ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων στην Ουάσιγκτον, του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πολ Τόμσεν, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Ταμείου.

Παράλληλα σε έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε προ ημερών καταγράφεται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5% του ΑΕΠ της τα επόμενα χρόνια, με βάση τις πολιτικές που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους της.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα