back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Μέρκελ-Ποροσένκο στο Βερολίνο

Διαβάστε επίσης

Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται σήμερα στην καγκελαρία τον ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, λίγες ημέρες πριν από την αμφίρροπη μάχη του Β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία.

Θα μπορούσε να είναι μία συνάντηση σαν όλες τις άλλες. Άλλωστε, από τον Ιούνιο του 2014, όταν ο Ποροσένκο ανέλαβε τα καθήκοντά του, οι δύο ηγέτες έχουν συναντηθεί δεκάδες φορές.

Αυτή τη φορά όμως ο Ποροσένκο κινδυνεύει να δει την πόρτα εξόδου από την πολιτική, καθώς δέκα περίπου ημέρες πριν τις εκλογές στην Ουκρανία φαίνεται ότι η μάχη με τον αντίπαλό του, δημοφιλή ηθοποιό της τηλεόρασης Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα είναι στήθος με στήθος.

Βερολίνο: καμία ανάμειξη στα εσωτερικά της Ουκρανίας

Εύλογα θα αναρωτιόταν κάποιος λόγω της χρονικής συγκυρίας της σημερινής τους συνάντησης, εάν η γερμανίδα καγκελάριος αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, δείχνοντας την στήριξή της στον Ποροσένκο. “Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι προφανέστατα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ανάμειξη”, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ. “Έχουν πολλά ζητήματα να συζητήσουν”, τόνισε και συμπλήρωσε: “Όπως η εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ και το θέμα της σύλληψης των ουκρανών ναυτικών από τη Ρωσία”.

Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή συνάντηση αποτελεί απλώς μία απτή απόδειξη της στήριξης της Γερμανίας προς τον Ποροσένκο. Την τελική απόφαση, βέβαια, θα την λάβει ο ουκρανικός λαός.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα