back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το “Κόμμα του Brexit” του Νάιτζελ Φαράζ έτοιμο για τις Ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Ο Νάιτζελ Φαράζ παρουσίασε σήμερα το νέο κόμμα του που ονομάζεται “Brexit Party” (“Το Κόμμα του Brexit”), αναλαμβάνοντας την δέσμευση να φέρει επανάσταση στην βρετανική πολιτική.

“Θα πάψω να είμαι το καλό παιδί“, αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στην Telegraph, στο οποίο σημειώνει: “Η προεκλογική μας καμπάνια για τις Ευρωεκλογές έχει ξεκινήσει. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε αυτές τις Ευρωεκλογές και θα καταφέρουμε και πάλι να προκαλέσουμε τον φόβο στα μέλη του κοινοβουλίου του Ουέστμινστερ. Δεν τους αξίζει τίποτα λιγότερο έπειτα από τον τρόπο που μας συμπεριφέρθηκαν”.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, άσκησε σκληρή κριτική στην βρετανική κυβέρνηση, με τον συνήθη καταγγελτικό τρόπο του: “Πραγματικά πιστεύω ότι, αυτή τη στιγμή, είμαστε ένα έθνος λεόντων που καθοδηγείται από γαϊδάρους“, είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας τη φράση “lions led by donkeys“, η οποία χρησιμοποιείται συχνά όταν οι Βρετανοί αναφέρονται στο πεζικό τους κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με στόχο να κατηγορήσουν τις λανθασμένες αποφάσεις των ηγετών (γάιδαροι) για τον θάνατο των γενναίων στρατιωτών (λέοντες).

Στο άρθρο του, ο Φαράζ επισημαίνει ότι το νέο κόμμα του έχει συγκεντρώσει ποσό που ξεπερνά τις 750.000 λίρες από δωρεές τις τελευταίες δέκα ημέρες και ότι περισσότερα από 1.000 άτομα επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιό του.

Μιλώντας σε εκπομπή του BBC Radio 4, ο Φαράζ εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του παλιού του κόμματος, Kόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), επισημαίνοντας ότι οι δύο παρατάξεις δεν διαφέρουν στις πολιτικές, αλλά στο πολιτικό προσωπικό. “Το UKIP επέτρεψε στην ακροδεξιά να εισέλθει σε αυτό και να το καταλάβει“, είπε χαρακτηριστικά, και συνέχισε: “Φοβάμαι ότι το κύρος του έχει πλέον αμαυρωθεί”.

Ο Φάραζ κλείνει το άρθρο του, υπογραμμίζοντας: “Αυτό είναι το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ που ξεκίνησα ποτέ στην ζωή μου. Εάν, όπως πιστεύω, ο κόσμος θέλει να αλλάξει την πολιτική μια και καλή, εγώ θα τους δώσω την ευκαιρία να το κάνουν πράξη”.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα