back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Για άλλα τέσσερα χρόνια Περιφερειάρχης η Δούρου

Διαβάστε επίσης

Σκληρή επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα νίκης και προοπτικής για τους πολίτες.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού της Ρένας Δούρου “Δύναμη Ζωής” για τις περιφερειακές εκλογές αναφέρθηκε στους αντιπάλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν μία εικονική πραγματικότητα μέσα από τα fake news σημειώνοντας ότι: “Αυτό που θα καταφέρουν είναι να πεισμώσουν τους δημοκρατικούς πολίτες”.

Για την Ρένα Δούρου ανέφερε ότι η νίκη της στις εκλογές του 2014 ήταν το προμήνυμα της μεγάλης πολιτικής νίκης λίγους μήνες μετά.

Και πρόσθεσε ότι: «Δώσαμε μία μεγάλη μάχη ενάντια σε σύστημα δεκαετιών στη διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας».

Στην συνέχεια ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στη διαρκή στοχοποίηση της κ.Δούρου τα τελευταία χρόνια από την αντιπολίτευση τονίζοντας ότι οι πολίτες έχουν βγάλει πλέον τα συμπεράσματά τους για το ύφος και το ήθος των εκπροσώπων του παλαιού συστήματος.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια δια πάσα νόσο μάθαμε ότι φταίει η Περιφέρεια. Φταίει η Δούρου». Και απευθυνόμενος στην κ. Δούρου είπε: «Ρένα αυτή η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία αλλά τίτλος τιμής για εσένα».

Στην συνέχεια ο κ.Τσίπρας είπε ότι επί ημερών της κ.Δούρου αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και η διαφάνεια και προχώρησαν μεγάλα έργα πνοής. Και πρόσθεσε ότι:

«Η Ρένα Δούρου είχε τη δυνατότητα να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτκή σκηνή και σε υπουργικό θώκο αλλά έμεινε στην Περιφέρεια και παλεύει για να νικήσει. Θα νικήσει και θα είναι για άλλα τέσσερα χρόνια Περιφερειάρχης».

Πάντως, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Αν είμαστε μία φορά περήφανοι για το ανιδιοτελή έργο της κ. Δούρου, είμαστε δύο φορές περήφανοι για το ήθος και τον πολιτικό της πολιτισμό.

Επειδή όταν στοχοποιήθηκε πέρσι για την πρωτοφανή καταστροφή και θέλησαν να πουν ότι και γι’ ατό φταίει η Δούρου δεν βγήκε όπως κάποιοι άλλοι να πει ότι πρόκειται για πολιτική σκευωρία, αλλά είπε ότι θα αποδείξει με επιχειρήματα την αθωότητά της τόσο στα δικαστήρια όσο και στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis χαρακτηρίζοντάς το ως: «Ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά πάρτι κερδοσκοπίας με το όργιο υπερκοστολόγησης των φαρμάκων που πλήρωνε ο Έλληνας συνταξιούχος.

Γι’ αυτό το πάρτι βγήκαν να μας πουν ότι είναι σκευωρία και στο τέλος της ημέρας μας είπαν όχι ότι είναι αθώοι-μακάρι να είναι- αλλά με βάση αυτόν τον άθλιο νόμο περί εθύνης υπουργών που έχει συντάξει ο κ.Βενιζέλος τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί».

Για να προσθέσει: «Ακούσαμε το πιο εξοργιστικό από τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης ότι ανάμεσα στα καθήκοντα των υπουργών είναι να εισπράττουν μίζες».

Κλείνοντας ο κ Τσίπρας επεσήμανε ότι ο λαός έχει να συγκρίνει όταν έρχεται η .ώρα της κάλπης το ήθος, το ύφος και τον τρόπο της διακυβέρνησης, ενώ επανέλαβε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Από την πλευρά της η κ. Δούρου παρουσίασε το έργο της πενταετίας 2014-2019 επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σήμερα στην Αττική 1280 ενταγμένα έργα προϋπολογισμού 2,1 δις ευρώ. Παράλληλα, είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη 168 αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού πάνω από μισό δις.

Ακόμα, η επικεφαλής της “Δύναμης Ζωής” απηύθυνε προσκλητήριο στους πολίτες να την στηρίξουν προκειμένου να κλείσει οριστικά η πόρτα στο παλιό, και τόνισε κατηγορηματικά ότι η μάχη είναι για το αύριο του τόπου.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα