back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Έμφυλες κριτικές ματιές στην τέχνη»

Διαβάστε επίσης

Σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου, το Κέντρο Διοτίμα διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Έμφυλες κριτικές ματιές στην τέχνη», στις 19:00, στον κινηματογράφο Τριανόν. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τις προβολές της νέας ταινίας του Νίκου Κορνήλιου «Η τέχνη καταστρέφει».

Ομιλήτριες

Μαρίνα Μαροπούλου, πανεπιστημιακός, διδάσκουσα το μάθημα «Φεμινισμός και Δίκαιο» στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ

Ρέα Βαλντέν, Θεωρητικός κινηματογράφου, μέλος του ΔΣ του Women in Film and Television – Ελλάδα

Ελευθερία Δημητρομανωλάκη, συγγραφέας, θεωρητικός κινηματογράφου και λογοτεχνίας

Μελίσσα Κωτσάκη, ηθοποιός, σκηνοθέτιδα, ραδιοφωνική παραγωγός

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Νατάσα Κεφαλληνού, υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου Διοτίμα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας, στις 20:00.

Λίγα λόγια για την ταινία

Με την υπογραφή ενός από τους πλέον δραστήριους επαγγελματίες της εγχώριας κινηματογραφίας, η νέα κινηματογραφική «σοδειά» του Νίκου Κορνήλιου με τίτλο «Η τέχνη καταστρέφει» επιχειρεί για άλλη μια φορά να ανιχνεύσει μικρά μυστήρια της ζωής και της τέχνης. Αυτή τη φορά επικεντρώνει το φακό του σε έναν βετεράνο ηθοποιό, που βιώνει το τραύμα της αποξένωσης από τις δυο του κόρες.

Η ταινία συμμετείχε στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ του Sao Paulo, στο 58ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, όπου έλαβε ομόφωνα Βραβείο Κοινού της επιτροπής αναγνωστών του «Αθηνοράματος» για τις εξαιρετικές ερμηνείες και την ανατρεπτική ματιά και τιμητική διάκριση από την επιτροπή σκηνοθετών του Πανοράματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα