back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης στα ΝΕΑ:«Η μετατόπιση των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στα άκρα, αύξησε τη ζήτηση για τον συνθετικό λόγο του Ποταμιού»

Διαβάστε επίσης

«Η μετατόπιση των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στα άκρα, έχει αυξήσει τη ζήτηση για τον ήπιο και συνθετικό λόγο του Ποταμιού», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Αναφερόμενος στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτιμά πως «το ρεύμα συμπάθειας προς το Ποτάμι είναι δεδομένο και προσθέτει : Ό,τι δεν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις,θα φανεί στις κάλπες» επισημαίνοντας οτι όσοι πιστεύουν στο τρίπτυχο λογική – σχέδιο – τόλμη, θα στηρίξουν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κόσμου κατά την περιοδεία του για τις ευρωεκλογές, σημειώσε οτι αυτές δείχνουν πως η ευρωπαϊκή ταυτότητα του Κινήματος «έλκει τους πολίτες που θέλουν Ευρώπη χωρίς λοξοδρομήσεις, πότε προς την Βενεζουέλα και πότε προς τους εθνικισμούς».

Παράλληλα, σχολίασε αρνητικά το γεγονός πως μόνο το 5% των ανθρώπων που έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν.

Προοδευτικές Συμμαχίες

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα καλέσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για συμμαχίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως «όταν δεν έχεις τι να πεις πουλάς νοσταλγία» και χαρακτήρισε ντροπή εκλεγμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να κατεβαίνουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές με τη συμπολίτευση.

«Είναι το τελευταίο σκαλοπάτι ενός κατήφορου που άρχισε με τις μεταγραφές βουλευτών», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως είχε προειδοποιήσει στην Βουλή τους κ. Τσίπρα, Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά ότι «αυτός ο δρόμος δεν θα έχει καλό τέλος.

«Τώρα καταγγέλλει ο ένας τον άλλον για το τέρας που οι ίδιοι δημιούργησαν. Μια Βουλή κουρελού και τελικά μια κυβέρνηση κουρελού», κατέληξε.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο επικεφαλής του Ποταμιού, χαρακτήρισε πρόωρη μια τέτοια συζήτηση, τόνισε ωστόσο, πως «ο σύγχρονος δρόμος της πολιτικής απαιτεί καθαρές αρχές και επίλυση των προβλημάτων χωρίς ιδεοληψίες, συνεχείς αναβολές και μικροκομματικούς υπολογισμούς.

Υπόθεση Novartis

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την θέση του Ποταμιού να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της και κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «να πάψουν να συμπεριφέρονται ως πολιτική αγωγή ή ως συνήγοροι υπεράσπισης».

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Τα αμαρτήματα του νέου καθεστώτος – του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή – δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τα αμαρτήματα του παλιού καθεστώτος – της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η φαρμακευτική δαπάνη ήταν για δεκαετίες η χρυσή κότα που έτρεφε διεφθαρμένους φίλους και κομματικούς εγκάθετους.»

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα