back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο αγώνας δρόμου που ενώνει τις γειτονιές της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Ο 3ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» πραγματοποιείται στις 14 Απριλίου 2019.
Τον αγώνα διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Το πάρκο του Πεδίου του Άρεως είναι πλέον ασφαλές

Την φετινή χρονιά οι διοργανωτές έχουν έναν ακόμα στόχο. Την ανάδειξη του ανανεωμένου, καθαρού και ασφαλούς πλέον, πάρκου του Πεδίου Άρεως και την ενημέρωση των Αθηναίων για αυτό.
«Η κακή πληροφορία μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα η καλή πληροφορία θέλει χρόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς», Γιώργος Διαμαντής. «Το πάρκο είναι καθαρό φυλάσσεται καθ όλη τη διάρκεια της μέρας ακόμα και με αστυνομικούς με ποδήλατα. Την 25η Μαρτίου γινόταν το αδιαχώρητο. Ωστόσο υπάρχει ακόμα πολύς κόσμος, που δεν γνωρίζει την αλλαγή που έχει επέλθει στο πάρκο. Οι αθλητικές ή πολιτιστικές  εκδηλώσεις που διοργανώνονται συμβάλλουν σε αυτό  το σκοπό. Οι προσπάθειες μας τόσο καιρό έπιασαν τόπο επισημαίνει στον Αθήνα 9.84 ο κ. Διαμαντής.
athineoi_dromeis

Μια γιορτή για τις γειτονιές του κέντρου της πρωτεύουσας

«Επιπλέον με τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ενώνουμε, συμβολικά, τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας» προσθέτει ο κ. Διαμαντής. «Οι δρομείς θα περάσουν από την Κυψέλη, του Γκύζη, τους Αμπελόκηπους, τα Εξάρχεια, την Πλατεία Βάθη, την Πλατεία Βικτωρίας και θα επιστρέψουν στο Πεδίον του Άρεως.

Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχών λήγει στις 9 Απριλίου. Συμμετοχές εδώ

Το πρόγραμμα

Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ.: 14 Απριλίου 2019 και ώρα 08:45 π.μ.

Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ.: 14 Απριλίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ.

Εκκίνηση παιδικού αγώνα: 14 Απριλίου 2019 και ώρα 09:10 π.μ.

athineoi_dromeis
Το τεχνικό μπλουζάκι του 3ου Αγώνα Δρόμου Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας», το οποίο θα παραλάβουν όλοι οι δρομείς του αγώνα και το μπλουζάκι των εθελοντών

 Διαδρομές

5 Χιλιόμετρα

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση Άγαλμα Αθηνάς-Άγιος Χαράλαμπος-Ταξιάρχες- Ήρωες με επιστροφή- Άγαλμα Αθηνάς) ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ-ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ-ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ-ΒΑΛΤΙΝΩΝ-ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ-ΒΑΛΤΙΝΩΝ-ΜΠΟΥΣΓΟΥ- Λ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς).

10 Χιλιόμετρα

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση Άγαλμα Αθηνάς-Άγιος  Χαράλαμπος-Ταξιάρχες- Ήρωες με επιστροφή- Άγαλμα Αθηνάς) ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ-ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΩΝ-ΑΓΛΑΟΦΩΝΤΟΣ-ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΥΖΗ-ΟΔΟΣ ΓΚΥΖΗ-ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ-ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ-ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ-ΣΠ ΤΡΙΚΟΥΠΗ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ-ΔΕΡΙΓΝΥ-ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ-ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς).

Παιδικός Αγώνας 1300 Μέτρων

Εντός του πεδίου Άρεως

Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT. 

H ZOTEN, σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ «Αθηναίοι Δρομείς» , είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος και κυρίως, για την αποκομιδή των αποβλήτων που θα παραχθούν στο πολιτιστικό και αθλητικό αυτό γεγονός.

[su_slider source=”media: 88353,88352,88350″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα