back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δριμεία κριτική Άδωνι Γεωργιάδη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις ρυθμίσεις που αφορούν τους ανυπότακτους

Διαβάστε επίσης

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης,βρέθηκαν στο στόχαστρο της ΝΔ, κατά την σημερινή πρώτη ημέρα επεξεργασίας του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης , επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη,λέγοντας πως «είναι κρίμα η θητεία του να συνδεθεί με αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα».

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού είπε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν «ο ναύαρχος Αποστολάκης ,το βατράχι, να φέρνει διατάξεις για να υπηρετούν λιγότερο και στο Δήμο που ανήκει η γειτονιά τους ,οι αντιρρησίες συνείδησης,ενώ το ποιός θα κρίνεται ανυπότακτος να το καθορίζει επιτροπή στην οποία οι στρατιωτικοί δεν θα είναι πλειοψηφία».
«Δεν θα σηκώσω το γάντι… Δεν δέχομαι να μου κάνετε μαθήματα ήθους»,είπε στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα μακράς επιτελικής διαδικασίας.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου , τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,κατά οι της ΝΔ,τηςΧρυσής Αυγής και του ΚΚΕ,ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. «Παρών», δήλωσε η Ένωση Κεντρώων.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα