back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“H πόλη είναι μνήμη και πολιτισμός”- Πρωτοβουλία του δ.Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Το πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» αποτελεί πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και υλοποιείται από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας, και με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών .

Μέσα από το πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», με σύνθημα «Γιατί η πόλη είναι μνήμη και πολιτισμός!», μαθητές και μαθήτριες 5-18 ετών, ανακαλύπτουν την αισθητική αξία των υπαίθριων γλυπτών και των ιστορικών κτηρίων της Αθήνα, μαθαίνουν να προστατεύουν τον δημόσιο , διερευνούν τη σύνδεση μνημείων και κτηρίων με την πόλη και την ιστορία της.

“Σ’ αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά με τους δασκάλους τους -κυρίως το πρόγραμμα το υλοποιούν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι- μαθαίνουν το πρόσημο της πόλης, αγάλματα, κτιρια, που καταστρέφονται. Μαθαίνουν τη δυσκολία της συντήρησης, το κόστος, την ιστορία τους, μαθαίνουν να αγαπούν αυτά τα μνημεία της πόλης” λέει στον “Αθήνα 9.84” η  κα Πόπη Διαμαντάκου υπεύθυνη του προγράμματος και πρόεδρος της Τεχνόπολης.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή της Έλενας Χατζηιωάννου , πρόκειται για ένα πρόγραμμα σημαντικό για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς περίπου 700 παιδιά από Γυμνάσια και Λύκεια.

“Σχηματίζουν στρογγυλά τραπέζια στην Τεχνόπολη, όπου συζητούν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της αισθητικής και της καθημερινότητας της πόλης. Μας τις παρουσιάζουν μετά στο αμφιθέατρο και την επόμενη ημέρα θα κάνουν και ψηφοφορία μεταξύ τους για τις καλύτερες προτάσεις. Για φέτος φτιάξαμε ένα graphic novel, ένα κόμικ, όπου υπάρχει μία ηρωίδα, η Κατερίνα” αναφέρει η κα Διαμαντάκου και σημειώνει ότι  στις σελίδες του εντύπου η Κατερίνα κάνει μία διαδρομή στην Αθήνα και εμείς παρακολουθούμε την περιπέτειά της.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα