12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τηλεοπτικό μήνυμα Μακρόν σήμερα το βράδυ

Διαβάστε επίσης

“Δευτέρα 15 Απριλίου στις 9 το βράδυ, σας απαντώ!” έγραψε χθες βράδυ ο Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναγγέλλοντας το σημερινό τηλεοπτικό του μήνυμα από το Ελιζέ.

Ένα μήνυμα 20 λεπτών αναμένεται να προβληθεί σήμερα από την γαλλική τηλεόραση, με τον Εμανουέλ Μακρόν να απευθύνεται στους πολίτες και να παρουσιάζει στην στρατηγική του απέναντι στην πολιτική και κοινωνική κρίση που έχει δημιουργήσει το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων”.

Όπως υπογραμμίζει το Ελιζέ, ο πρόεδρος θα ανακοινώσει και κάποια συγκεκριμένα μέτρα τα οποία όμως θα αναλύσει περισσότερο στην πρώτη συνέντευξη τύπου της θητείας του την Τετάρτη το απόγευμα. “Όλες οι αποφάσεις είναι έτοιμες”, διαβεβαιώνουν πηγές κοντά στον Μακρόν που εξηγούν ότι η φάση της διαβούλευσης έχει ολοκληρωθεί.

Διαδοχικές συναντήσεις

Χθες το βράδυ, ο Μακρόν είχε δύο σημαντικές συσκέψεις στο Ελιζέ, ενόψει του σημερινού μηνύματος. Η πρώτη ήταν με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ και η δεύτερη με τους βασικούς υπουργούς που θεωρείται ότι συνδέονται με τα κρίσιμα πεδία για τα οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος.
Παράλληλα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Μακρόν φαίνεται να συζήτησε διεξοδικά με όλους τους κοντινούς του συνεργάτες, τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης αλλά και τον Φρανσουά Μπαϊρού από τους MoDem που αποτελεί κυβερνητικό του εταίρο.

Πρώτη συνέντευξη τύπου

Σκοπός της συνέντευξης τύπου της Τετάρτης είναι, καθώς επισημαίνουν κύκλοι της προεδρίας, να συγκεκριμενοποιηθούν οι εξαγγελίες Μακρόν με προτάσεις και μέτρα για την επόμενη μέρα. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη τέτοιου τύπου συνέντευξη τύπου που δίνει ο πρόεδρος στη διάρκεια της θητείας του.
Όλα αυτά, θα αποτελούν προφανώς συμπεράσματα της τρίμηνης μεγάλης εθνικής διαβούλευσης που οργάνωσε η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο, μετά την ενίσχυση των κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων”.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα