back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Δημόσιο απέκτησε Παρατηρητήριο

Διαβάστε επίσης

Ένα νέο εργαλείο το οποίο θα παρακολουθεί όλο το δημόσιο τομέα σε ότι αφορά την λειτουργία του, τις ελλείψεις αλλά και τα προβλήματα του παρουσίασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου.

Πρόκειται για το Παρατηρητήριο Δημόσιας Διοίκησης το οποίο θα μπει σε λειτουργία αμέσως προκειμένου να εντοπίσει τις δυσλειτουργίες του δημοσίου, να δώσει την μάχη του κατά της γραφειοκρατίας και ταυτόχρονα να επαναφέρει την χαμένη αξιοπιστία του κράτους απέναντι στον πολίτη.

Την εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση παρουσίασης του Παρατηρητηρίου έκανε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης ο οποίος τόνισε ότι: «Ο κεντρικός στόχος μας για το δημόσιο θα είναι ένα «κράτος των πολιτών», με ισορροπημένη κατανομή μεταξύ κεντρικής εξουσίας και Αυτοδιοίκησης, με πραγματική αποκέντρωση και με θεσμούς κοινωνικού ελέγχου και αξιολόγησης του παραγόμενου έργου.

Και εδώ πρέπει να τονιστεί, όπως είπε η κ. Ξενογιανακοπούλου, ότι ο Παρατηρητήριο εκτός των παραπάνω θα αναλάβει να αξιολογεί τις δομές του Δημοσίου, την απόδοση των πολιτικών που υλοποιούνται, ενώ θα προτείνει και κεντρική στρατηγική προς του πολιτικούς του προϊσταμένους για ένα καλύτερο Δημόσιο.

Το Παρατηρητήριο Δημόσιας Διοίκησης, που ο νόμος σύστασης του έχει ήδη ψηφιστεί από την Βουλή, θα συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης το οποίο θα είναι και ο επιστημονικός του σύμβουλος.

Ως νέα δομή θα λειτουργεί εντός του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και θα στελεχωθεί με αποσπάσεις από το ήδη υπάρχων προσωπικό του Δημοσίου. Όλη η λειτουργία του θα στηρίζεται στην σύγχρονη τεχνολογία βάσει διεθνών προτύπων.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα